Organik tarım ve sera yönteminin sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek, doğayı ve toprağı korumak için hayati öneme sahip olduğunu ifade eden Toptaş, “Organik tarımı sadece çiftçi değil aynı zamanda tüketici de çevresel ve sağlık acısından tercih etmesi gerekmektedir. İlçemizin sebze ve tahıl deposu, suyu bol, toprakları bereketli ve ulaşımı kolay olan Yeşil Kaymaz mahallemizde organik sera üretimi desteklenmelidir. İlimizin ve ilçemizin doğal organik ürünlerle beslenmesi açısından büyük önem taşıyan organik sera üretimi mahallemizde küçük çapta kendi imkânları ile bireysel olarak yapılmaktadır” diye konuştu. 

Türkiye’nin başarısını Eskişehir’den duyurdu: Dünyada dördüncüyüz Türkiye’nin başarısını Eskişehir’den duyurdu: Dünyada dördüncüyüz

Suni gübreden kaçınılmalı

Toptaş şöyle devam etti, “Verimli arazileri ile her türlü ürün yetiştirmeye haiz olan bu şirin mahallemizde doğanın, toprağın yok olmaması ve insanlarımızın sağlıklı yaşaması için suni gübrelerden kaçınılarak doğal hayvansal gübrelerden faydalanılarak yapılan organik sera üretimi özendirilmelidir. Bu konuda hem devletimiz hem de yerel yönetimler tarafından vatandaşlarımıza seminerler ve maddi destek verilerek büyük seralar yapılmak sureti ile sağlıklı kaliteli ürünler yetiştirilmesi sağlanmalıdır. Organik sera ve tarım desteği sağlandığında bölgemizde gençlerimize yeni iş alanları ve istihdamı yaratmak sureti ile yerelden şehre göçün de önlenmesi sağlanmış olacaktır. Her geçen gün gıdaya erişimin zorlaştığı ve gelecekte bizi bekleyen gıda krizine hazırlıklı olmak adına bu verimli topraklar boş bırakılmamalı, sosyal devletin ve sosyal belediyeciliğin gereği olarak Kaymaz Mahallemize sahip çıkılmalıdır”

Kaynak: Haber Merkezi