Odunpazarı Belediye Meclisi’nde alınan kararla bölgedeki bazı noktalara alkol ruhsatının verilmesi kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.

Bu noktadaki tartışmalara da bendeniz iki köşe yazımla katılmıştım. Neredeyse hemen herkes bu noktada görüşlerini belirtirken eleştirilerin odağındaki isim olan Başkan Kazım Kurt sessizliğini korumuştu.

Hepinizin hatırlayacağı üzere Şener Şen’in müthiş bir repliği vardır: “Yaptım ama sor bakalım niye yaptım?..”

Her kafadan bir ses çıkarken Başkan Kurt’tan yukarıdaki repliği söylemesi beklenircesine kendisine niye yaptın diye soran olmadı. Bendeniz de dahil…

Hal böyle olunca Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a konu hakkındaki görüşlerini sordum. Kendisinden aldığım yanıtlar oldukça tatmin edici…

Sayın Kurt’un dedikleri özetle:

“Bizler görevimizi yasalara uygun kararlar alarak yerine getirmeliyiz. Nerelere alkollü yer ruhsatı verilebileceğine dair şartlar kanunda açıkça belirtiliyor. Alkol ruhsatı alabilmek adına tüm şartları yerine getirmiş bir başvuruya bizim olmaz dememiz kanuna aykırı bir tutum olur. Belediye olarak bu konuda kanunlara aykırı bir tutum sergilendiğinde başvuru sahiplerinin dava açarak bu hakları elde ettiğine geçmiş yıllarda fazlasıyla şahit olduk.

Kaldı ki Belediye Meclisi’nden çıkan kararın tek başına bir bağlayıcılığı yok. Bu kararın ardından konut statüsündeki yerler için kat maliklerinin tamamının işyeri statüsündeki yerler için ise kat maliklerinin yüzde 51’inin onayını almanız gerekli.”

Başkan Kazım Kurt’un açıklamaları gayet açık, anlaşılır ve oldukça tatmin edici.

Bu konuda Başkan Kazım Kurt’un keyfi hatta destekler bir görüntü içerisine sokulmasının bendenize göre tek bir açıklaması olabilir: “Kendisine net olarak bir itibar operasyonu yapılmaya çalışılmış…”

Ne dersiniz?

Haksız mıyım?..

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

*******

SİNAN ÖZEÇOĞLU’NU ÇOK YAKIŞTIRDIM AMA…

Eskişehir Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Sinan Özeçoğlu Eskişehir için müjde denilebilecek açıklamalarda bulundu:

“Eskişehir’de ilk banka şubesini açan Türkiye İhracat Kredi Bankası-Türk Eximbank’ın, 2020 yılında Eskişehir ihracatına 249,7 milyon dolarlık kredi ve 180,4 milyon dolar sigorta desteği ile toplamda 430,1 milyon dolarlık destek sağladığınmış olacaktır. Bununla birlikte ESO olarak ihracatın geliştirilmesi, ihraç edilen malların çeşitlendirilmesi ve ihraç malların çeşitlendirilmesi ve ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılması hedefiyle bir dizi projeyi hayata geçirdik.”

Özeçoğlu’nun açıklamaları için, Sanayi Odası’ndan gerçekten beklediğimiz ve özlediğimiz haberler demeden geçemeyeceğim.

ESO Başkan Yardımcığı görevini yürüten Sinan Özeçoğlu’nu uzun uzun anlatmamıza gerek yok diye düşünüyorum. Kendisi sadece Eskişehir’de değil Türkiye’de parmakla gösterilebilecek nitelikte başarılı bir işadamı. Bununla birlikte geçtiğimiz dönemde Eskişehirspor Başkanıyken yaptığı fedakarlıklarla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış bir isim.

Sayın Özeçoğlu’nu gerek yukarıdaki özellikleri gerekse sanayici için hassas konulara eğilmesi ve yukarıdaki müjdeli haberi şova dönüştürmeyen tavrı nedeniyle kutlarım.

Bendeniz kendisine ESO Başkan yardımcılığından ziyade başka bir görevi yakıştırsam da bu noktada açıklama yapmayacağım.

Belli mi olur?

Birisi de çıkar bendeniz için ‘taht kavgası çıkarmak istiyor’ der ise ne yaparım sonra?..

Efendim siz siz olun, taht kavgalarından kaçının.

Şimdilik hoşçakalın…