Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi’nde aldıkları sosyal girişimcilik eğitimlerinin ardından iki kadın, kendi sosyal girişimlerini gerçekleştirdi.

TEKSTİL SEKTÖRÜNE GİRDİLER

Nur Damla Çelik ve Gözde Öncüer, kurdukları Shop 2 Designers markasıyla organik kumaşlardan giysiler üreterek tekstil sektörüne giriş yaptı. Tepebaşı Belediyesi’nin kardeş şehri Treptow-Köpenick Belediyesi işbirliğinde hayata geçirdiği Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi, ilk meyvelerini yetiştirdiği sosyal girişimciler ile verdi. Aralık 2018’den bu yana faaliyet gösteren merkezde sosyal girişimcilik eğitimlerini tamamlayan Nur Damla Çelik ve Gözde Öncüer, kurdukları Shop 2 Designers markası ile tekstil sektörüne giriş yaptı.

SOSYAL GİRİŞİMCİ OLDULAR

Ç elik ve Öncüer, markaları ile organik kumaşlardan kadın tekstil ürünleri üreterek sosyal girişimci oldular. Organik ve doğaya karışabilen kumaşlardan ürettikleri kadın tekstil ürünleri ile sosyal girişimcilik deneyimi edinen Çelik ve Öncüer, Shop 2 Designers markasının tanıtım toplantısında Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi’ne teşekkür etti. Düzenlenen tanıtım toplantısına, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Başkan Yardımcıları Fikriye Güven Zaptiye ve Melih Savaş, Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi yetkilileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Haber Merkezi