Eskişehir’de mendil satarak geçimin sağlayan genç kadın hırsızlık iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geçtiğimiz günlerde Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Sivrihisar Caddesi üzerinde yaşlı bir şahsın cüzdanından 100 lira para çaldığı iddiasıyla polis tarafından yakalanan ve ardından hakkında düzenlenen evraklar ile sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Ebru S.isimli kadının yargılanmasına başlanıldı.

3’ncü Ağır Ceza Mahkemesinde hakkında ‘gasp’ iddiası suçundan dava açılan ve duruşmaya cezaevindeki bir yaşındaki çocuğu ile katılan sanık Ebru S.,gasp işlemediğini belirterek “Ben sokaklarda mendil satarak para kazanıyorum. Olay günü eski otogar mevkiinden geçmekte olan yaşlı şahsa 1 lira karşılığında mendil sattım. Oda bana seninle çok güzel işler yapacağız diyerek para vermek istedi. Bende cüzdanından yere düşen 100 lirayı alarak bölgeden uzaklaştım. Çocuğum daha küçük ona mama parası gerekiyordu. Sadece ona mama alabilmek için yere düşen parayı aldım. Pişmanım ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti sanığı tutuksuz yargılamak üzere tahliye ederken duruşmayı da 6 Kasım 2020 tarihine erteledi. Kararın ardından kucağındaki çocuğu ile duruşmaya getirilen genç kadın sevinç gözyaşına boğuldu.

Editör: Haber Merkezi