AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun ulusal bir kanalda yaptığı açıklaması Eskişehir Yeniden Refah Partisi teşkilatlarının büyük tepkisiyle karşılaştı. 

İl Başkanı Osman Mandacı’nın yaptığı açıklamalar seçim öncesi ses getirecek. Yeniden Refah Partisi’nin Eskişehir’de belediyeleri kazanacağını belirten Mandacı açıklamasında şunları söyledi: 

"Seçmen öyle Nebi Hatipoğlu’nun dediği gibi demiyor"

“Yeniden Refah Partisi seçmeni kendi adayları seçimlere girerken, adayları varken niçin Hatipoğlu’nu desteklesin, niçin oy versin? Bizim adaylarımız bütün adaylardan daha kaliteli, liyakatli daha ehliyetli. Bizim arkadaşlarımız böyle bir tercih içine girsinler. Biz uzun süredir gezdiğimiz sahalardayız. Seçmen öyle Nebi Hatipoğlu’nun dediği gibi demiyor. Refah Partililer zaten Eskişehir’de kemikleşmiş durumda bize oy verecekler. Geçmişte AK Parti’ye oy verdik artık vermeyeceğiz. Biz ‘baba ocağı’na dönüyoruz Refah’a güveniyoruz diye birçok seçmen ile karşılaşıyoruz. Nereye gitsek, nerede vatandaşlarla buluşsak seçmenler Hatipoğlu’nun söylediğinin tam tersini söylüyor. Neden partililerimiz AK Parti adaylarına oy versin?”

Habil Dökmeci mazbatasını aldı Habil Dökmeci mazbatasını aldı

"Boş vaatlerde bulunuyorlar"

Osman Mandacı şöyle devam etti; 

“Hükümetin yapamadığı vaatleri belediye olarak kendileri yapmaya kalkıyorlar. Adeta iktidar partisinin adayları olduklarını unutmuşlarda sanki muhalefet partilerinin adayları gibi boş vaatlerde bulunuyorlar. Düne kadar AK Parti kaybeder, sendelerse işte Netenyahu İsrail kazanacak, Sisi kazanacak. ABD, Yunanistan kazanacak rantçılar faizciler kazanacak diyenler maalesef AK Parti’nin kazanmasıyla onlarda kazandı, kaybeden Filistin halkı oldu, mazlumlar oldu”

“Türkiye’nin en güçlü partisiyiz”

YRP’li Osman Mandacı sözlerini şu ifadelerle noktaladı;

“Yeniden Refah Partisi bugün 520 bin üye kaydı ile 31 Mart seçimlerine Türkiye’nin en güçlü üçüncü partisi olarak giriyor. Türkiye’de ve Eskişehir’de birçok yerde seçim kazanacak. Kazanamadığı yerlerde de oylarını en yüksek çıtaya çıkarmak üzere 2028 genel seçimlerine muazzam bir yatırım yapacak. Siyasetçilerin bizlerin Eskişehir’de hedefi bellidir. 14+1’dir. Her siyasi parti seçimlere kazanmak için girer. Şu anda Eskişehir’de yüzde yüz kazandık dediğimiz iki ilçemiz var. Biz adaylarımızla ‘Vali babamız’ Kadir Çalışıcı Büyükşehir’de, Tacettin Sarıoğlu Tepebaşı’nda, Dinç Bilgin Odunpazarı’nda sahada kazanacaklarına inanıyoruz”

Kaynak: Haber Merkezi