Sağlık Bakanı Recep Akdağ çeşitli temaslarda bulunmak için dün Eskişehir’e geldi. İlk olarak Eskişehir Valiliğini ziyaret eden Akdağ, valilik şeref defterini imzaladı. Bu sırada Bakan Akdağ'ın yanında Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Milletvekilleri Emine Nur Günay ve Harun Karacan da yer aldı. Valilikte açıklama yapan Bakan Akdağ, sağlık alanında yeni projelerin yer alacağına dikkat çekti. Eskişehir'de bin yataklı şehir hastanesi ile 600 yataklı devlet hastanesinin yakında hizmete gireceğini de sözlerine ekleyen Bakan Akdağ, "Sağlık Bakanlığı olarak sahada özel bir çalışma şeklimiz var. Bu tarzı geliştirerek devam ettiriyoruz. Hemen hemen girilmedik hiçbir sağlık kuruluşu bırakmadık. Sağlık Bakanlığının tesisleri, üniversite hastaneleri, özel hastaneler olmak üzere geniş bir değerlendirme yapılıyor. Bu bize bir altlık hazırlıyor. Bir değerlendirme raporu hazırlanıyor.  Tabii hastaneciliğimize sıra gelince, inşallah önümüzdeki birkaç sene içerisinde Eskişehir bu açıdan Türkiye’nin bütün şehirlerinde olduğu gibi mükemmel hastanelere kavuşmuş olur. İlk dönemde mevcut hastaneleri, özellikle hastane binaları oldukça teferruatlı olarak değiştirerek ya da tadil ederek yolumuza devam etmiştik. Şimdi bu hastaneleri yeniliyoruz. Eskişehir’de de bin yataklı şehir hastanemiz, açılışına aşağı yukarı yaklaştığımız 600 yataklı Eskişehir Devlet Hastanemiz hizmete girecek" dedi.
Sağlık alanında yapılan çalışmalar ile Süper Lig'de yer aldıklarını belirten Bakan Akdağ, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Sağlık hizmetlerimiz AK Parti hükümetlerimiz döneminde Süper Lig’e çıkmış durumdadır. İnşallah bu 2017’de başlayan ve 2023’e kadar devam edecek Sağlıkta Dönüşüm Programını ikinci dönemde Süper Lig’in şampiyonluğuna oynayacağımız bir takım olacağız. Hedefimiz budur.”

BÜYÜKŞEHİR’İ UYARDI

Bakan Akdağ, bir otelde düzenlenen, Eskişehir'in sağlık hizmetlerinde bulunduğu durumun değerlendirildiği toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığının 10 sağlık koordinatörünün 4 gün boyunca Eskişehir'in sağlık değerlendirmesini yapıp bir rapor hazırladığını, söz konusu raporu ilgililerle değerlendireceklerini söyledi. Akdağ, Eskişehir'de iki yeni hastane inşaatı bulunduğunu, bu yeni hastanelerle kentteki hastaneciliğin de mükemmel hale geleceğini kaydetti. Eskişehir'de Sağlık Bakanlığına ait hastanelerin toplam 92 bin metrekare kapalı alanının bulunduğunu belirten Akdağ, şöyle dedi: "Yeni yapılacak iki hastaneyle bu 426 bin metrekareye çıkıyor. Mevcut hastanelerimizin 4,5 katı büyüklüğüne ulaşacağız. Bu hastanelerimizde hem vatandaşlarımızın hem çalışanlarımızın çok rahat etmesini istiyoruz. Her türlü yüksek teknolojiyi de kullanarak işleri mükemmelleştirme yoluna gideceğiz. Yeni hastanelerimizle ilgili çok ciddi iki ihtiyacımız var. Bunlardan birincisi hastanelerimizin yollarının yapılması. Şehir içindeki yolların yapılma vazifesi belediyelere aittir. Bu Eskişehir Belediyesi tarafından yerine getirilemeyeceği anlaşılan bir hizmet olduğu için Ulaştırma Bakanlığımız ile bu meseleyi görüştük. Sağolsun Ulaştırma Bakanlığımız ve Karayolları Genel Müdürlüğümüz bu işi üstüne aldı. Bu yolları yapamayacaktık ve yaptığımız hastanelere erişim noktasında sıkıntı çekilecekti. Eskişehir Belediyesi, hastanelerle ilgili toplu taşıma işini yerine getirmelidir. Şehir Hastanesi şehirden çok uzak olmasa da bu hastaneye toplu taşıma lazım. Büyükşehir Belediyemizden bir an önce bu işlerin hazırlığını bekliyoruz. Gerçekleştireceğine de inanıyoruz. Çünkü bunu diğer şehirlerde gerçekleştirdik." 

Editör: Haber Merkezi