Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, birkaç gün önce İstanbul’da hamile bir hemşireye yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Hamile bir kadının tekmelenerek öldüresiye darp edildiğini kaydeden Başkan Özkavak, sağlıkta şiddeti önleme kanununun tekrar ele alınmasını istedi.

“KINAMA MESAJI İLE SORUMLULUĞU ÜZERİNDEN ATIYORLAR”

Ülkenin birçok yerinde gerçekleşen buna benzer olaylardan bir tanesinin daha yaşandığına dikkat çeken Özkavak,

“Çünkü artık şiddet o kadar yaygınlaştı ki büyük bir kısmı haber dahi olamıyor. İzlenen yanlış sağlık politikaları sonucunda sağlık emekçileri kitleler halinde şiddetin doğrudan hedefi haline getirildiler. Ve ne yazık ki gerekli önlemler alınmadıkça bu artarak devam edecek gibi görünüyor. Şiddet olaylarına karşı yöneticilerin tepkisi kınamak, esefle kınamak, şiddetle kınamak vb. kelimeler kullanmaktan öteye geçmiyor. Sosyal medyada birkaç kınama mesajı ile sorumluluklarını üzerlerinden attıklarını düşünüyorlar. Oysa bu konu öyle yaygınlaşıp derinleşti ki her gün her saat bir sağlık kurumundan buna benzer haberler gelmeye başladı” dedi.

“KABUL EDEMEYİZ”

Özkavak, “Bütün sağlık kurumlarında acillerden, polikliniklere, ASM’lerine kadar her yere sirayet eden bu kötücül durum cezasızlıktan tepkisizlikten beslenerek büyümeye emekçilerin hayatlarına kastetmeye devam ediyor. Bunu kabul etmek sessiz kalmak mümkün değildir. Artık yeni vahşet haberleri duymak istemiyoruz. Herhangi birimizin şiddet haberlerine konu olmasını istemiyoruz. Sağlıkta şiddeti önleme kanunu tekrar ele alınarak, cezalar ağırlaştırılmalı, şiddeti uygulayanın cezası ertelenmemelidir. Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak süreci yakından takip ediyoruz. Sağlık emekçileri yalnız değildir. Şiddete uğrayan tüm arkadaşlarımızın yanındadır. Her türlü desteği vermeye hazırdır. Bütün arkadaşlarımıza sesleniyoruz nerede olursanız olun, hangi sendikaya üye olursanız olun, günün 24 saati bize ulaşabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi