Tepebaşı Belediyesi’nin uluslararası 3 sanat etkinliğinden biri olan ve bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Sanat Çalıştayı, düzenlenen sergi ve kapanış töreni ile sona erdi.

 ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu ve Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması ile birlikte Tepebaşı Belediyesi’nin uluslararası prestije sahip 3 sanat etkinliğinden biri olan Uluslararası Sanat Çalıştayı’nın 10’uncusu, 1’i yabancı olmak üzere toplam 23 sanatçının katılımıyla 7–11 Ekim tarihleri arasında Özdilek Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çalıştay süresince sanatçıların icra ettiği eserler ise Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası Sergi Salonu’nda görücüye çıktı.

 ÇOK GENİŞ KATILIM GERÇEKLEŞTİ

Törene, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Demokratik Sol Parti’nin (DSP) eski Genel Başkanı Zeki Sezer, Anadolu Üniversitesi eski Rektörü Engin Ataç, Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcıları Fikriye Güven Zaptiye ve Melih Savaş, Sanat Çalıştayı Sanat Danışmanı Numan Arslan, Tepebaşı Belediyesi Meclis üyeleri, sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı.

ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA SÜRECEK

Törende ilk olarak konuşan Sanat Çalıştayı Sanat Danışmanı Numan Arslan, bir çalıştayın 10’uncusunu gerçekleştirmenin çok büyük bir başarı olduğuna dikkat çekti. Arslan, “Ben böyle güzel bir çalıştayın gerçekleşmesinde başta Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu yıl ki çalıştayın da önceki yıllarda olduğu gibi çok güzel geçtiğini düşünüyorum. Uluslararası Sanat Çalıştayı’nın önümüzdeki yıllarda da devam etmesini diliyorum” dedi.

SANATIN DİLİ SINIR TANIMAZ

Polonyalı sanatçı Dariusz Prezwiezlikowski, sanatın dilinin sınır tanımaz olduğunu hatırlatarak, “Uluslararasındaki kültürel, dini, politik ve dilsel farklılıklara rağmen biz sanatçılar, duygularımızı ifade eden ve içinde yaşadığımız dünyaya güzellik katan aynı dili kullanıyoruz. Bu etkinliğe katılmamı mümkün kıldığınız için minnettarlığımı belirtmek isterim ve Eskişehir’in bir kısmının sonsuza kadar kalbimde kalacağı ve yaratıcılık arayışımda güzelliği sürdürmem için bana ilham vereceği konusunda inancım tamdır. Sanat güzellik demektir ve güzellik de iyi insanlar tarafından meydana getirilir. Ben böyle güzel etkinliği düzenlediği için Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi