Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, transfer yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Kesinleşmiş yasak var

Diri, Kaleci Ruud Boffin’den dolayı gelen cezayı da kamuoyu ile paylaştı.  Bilgi kirliliğine karşı yönetimden açıklama beklediklerine işaret eden Diri, "Eskişehirspor’umuzun Boffinden dolayı "kesinleşmiş 2 dönem transfer yasağı vardır" bu net ve belgeli bir bilgidir. Üzerine 4 tane spor hukukçusuna da sorulmuştur. Son günlerde transfer yasağı kalkabilir denilmesi bilgi kirliliğidir” diye konuştu.

Transferler elinizde patlayacak!

Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, bu sene pandemi dolayısıyla TFF’nin küme düşmeyi kaldırdığına işaret ederek, “Aynı şekilde FIFA da olağanüstü bir karar alır kulüplere jest yaparsa o zaman transfer yasağı kalkar. Tabii ondan önce de şuan kulübe gelen 6 FIFA dosyasını halledecek yaklaşık 1,5 milyon Euro parayı nereden bulacaksın? Buldun daha sonra 100’e yakın veya çok dosyadan imza toplayıp, üzerine de transfer yapıp FIFA kapısı açılıp "Biz bu süreçte böyle çalıştık çabaladık" gibi dil döküp varsa araya sokabilecek birileri onlarla görüşüp daha sonra FIFA disiplin kurulunun bir jest yapar mı diye beklemeye geçilecek. Disiplin kurulu da olmaz derse yine yaptığın o transferler elinde patlayacak” diye konuştu.

Oyuncuları geri getirdik

Özeçoğlu dönemini hatırlatan Diri, “Geçmiş dönemleri hatırlarsanız Sinan özeçoğlu başkanımızın döneminde de FIFA tarafından Pinto dosyasından dolayı kulübümüze 2 dönem transfer yasağı gelmişti. O dönem para verseniz de transferi açamazdık. O yüzden takımdan ayrılan oyuncuları geri getirmiştik. Geçen sene de transferi açtığımız ama hiç transfer yapmadığımız o dönemde de FIFA’dan dolayı bir cezamız yoktu. Sadece TFF dosyalarından imza alınıp lisans çıkartıldı” dedi.

Şehir bilgilendirilmelidir

ETB Başkanı Murat Diri, geçmişte bir yöneticinin sürekli kamuoyunu bilgilendirdiği süreçte herkesin sıkıldığını bugün gelinen noktada bilgi verilmediği için sıkılanların olduğuna işaret ederek, “Günlerdir camiamızda bilgi kirliliği var. Tabi bu da yönetimimizin uzun süredir basın toplantısı düzenlemediğinden kaynaklanıyor. Camianın merak ettiği konuları birinci ağızdan duymayı istiyor. Geçtiğimiz senelerde bu tür durumlarda Mehmet Şimşek, sosyal medyada sürekli açıklama yaptığı için sıkılanlar oldu. Ancak şimdi de sessizlikten dolayı sıkılanlar var. Ama şimdi sıkılanlar geçmişte sıkılanların canı sıkılmasın diye sıkıldığını söyleyemiyor. Camiamızda yaşanan bu süreçte birlik beraberlik harici yaklaşımlardan kaçınılmalı ve herkesin transfer dönemi kapanana kadar yapabileceği ne varsa yapması gerektiğini düşünüyoruz. Mevcut yönetim kurulu elinden geldiği özverili çalışmayı yapıyor. Ancak ne yapılıp edildiği hakkında da Şehrimizin de bu konuda biraz bilgilendirilmesine çok ihtiyaç var.

Editör: Haber Merkezi