Eskişehir Memur-Sen İl Başkanı Ali Selim Aktaş, gerçekleştirecekleri eylemlerle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. 16-20 Mayıs tarihlerine denk gelen Sosyal Güvenlik Haftası’nın kurum çalışanlarının yaşadığı sorunlar nedeniyle bu yıl sevinçle karşılanmadığını söyleyen Aktaş sözlerine şöyle devam etti: “Sosyal Güvenlik Kurumu’nda Yurtiçi ve yurtdışındaki vatandaşlarımızla birlikte, sığınmacı ve vatansız statüsünde olan yaklaşık 100 milyon kişiye hizmet verilmektedir. Ancak ülkemizin Sosyal güvenlik yükünü sırtında taşıyan, büyük fedakârlıklarla gecesini gündüzüne katarak çalışan, SGK personeli büyük hak kayıpları yaşamaktadır.”

Yetkili makamlar yaşanan mağduriyetlere sessiz kalıyor

Büro Memur-Sen olarak Türkiye’nin 81 ilinde olacaklarını belirten Aktaş, SGK personelinin mağduriyetinin son bulması için gereken her şeyi yapacaklarının altını çizdi. Bugün Türkiye’nin 81 ilinde Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri önünde basın açıklaması yaparak SGK personelinin sorunlarını dile getirdiklerini açıklayan Aktaş, 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile SGK personelinin bir gecede mali ve özlük haklarının gasp edilmesi konusuna da değindi. Aktaş, “2013 yılında İstanbul’dan Ankara’ya yürüyerek, 666 sayılı KHK'nın bu şekilde yayınlanmasına karşı çıkmış, tepkimizi en üst perdeden dile getirmiştik. Ne acıdır ki bu mağduriyet meydana geldiğinde yetkili makamda oturanlar ne o günlerde ne de bugün sesini çıkaramamış, yaşanan mağduriyetlere göz yummuşlardır.” şeklinde konuştu.

Siyah Giyme Eylemi

Aktaş bugün yaptıkları açıklamalara dikkat çekmek için tüm çalışanlarla birlikte “Siyah Giyme” eylemi yapacaklarını ve böylece çalışma ortamlarında farkındalık oluşmasını sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca eylemlerinin yalnızca bununla kalmayacağını aktaran Aktaş, 18 Mayıs Çarşamba günü 4 saat iş bırakma eylemi ile ilgililere “artık sesimizi duyun” mesajı vereceklerini de sözlerine ekledi. Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda 18 Mayıs Çarşamba günü mesaiye 2 saat geç başlayıp 2 saat erken bitirilecek.

Kararlılığımızı tüm Türkiye’ye göstermek adına tam gün iş bırakma eylemi yapacağız

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Bayramı’nda da eylemlerine devam edecek olan Büro Memur-Sen, 19 Mayıs akşamı saat 21.00’da Twitter üzerinden gerçekleştirecekleri sanal mitinge tüm kamu çalışanlarını davet ediyor. ‘Hak verilmez alınır’ anlayışıyla ilerlediklerini açıklayan Memur-Sen İl Başkanı Aktaş, 20 Mayıs günü ise kararlılıklarını tüm Türkiye’ye göstermek için ülke genelinde tam gün iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi