31 Mart yerel seçimleri sonrası , AK Parti’de olan Sivrihisar belediye başkanlığı CHP’ye geçti. 74 yıl sonra ilçe belediye başkanlığının CHP’ye geçmesi ilçe halkı tarafından coşkuyla karşılandı. Ancak AK Parti tarafından çıkan sonuca itiraz geldi. Seçimlerde CHP’nin adayı Habil Dökmeci 6 bin 176 oy alırken, AK Parti’nin adayı Hüseyin İlhan ise 6 bin 46 oy aldı. 

Keskin, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili olan Bağcı’yı kutladı Keskin, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili olan Bağcı’yı kutladı

İlçe seçim kurulu itiraza ret verdi 

Yaşanan gelişmeleri anlatan CHP Sivrihisar İlçe Başkanı Faruk Ertaş, “İtiraz ediyorlar şu anda. İlçe seçim kuruluna itiraz etmişlerdi, Sivrihisar ret verdi. Şimdi de il seçim kuruluna itiraz ettiler.  Oradan da henüz bilgi gelmedi. Gençlerimiz, biz Pazar gününden buyana demokrasi nöbetindeyiz. Şu anda da Adliye binası önündeyiz. Sonuç yarın ilden de gelir diye bekliyoruz. Sadece Eskişehir il seçim kuruluna da itiraz ettiklerini biliyoruz. İlçeden verilen ret cevabından memnun olmadıkları için şimdi de il seçim kuruluna itirazlarını ettiler.  Oy farkı 130. Şuan hepimiz buradayız, başkanımız Habil Dökmeci de burada” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi