SÜREÇ DOĞRU YÖNETİLEMEDİ

AK. Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Kalabak Suyu dağıtımındaki sıkıntıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı’nı suçlayarak ‘’süreç iyi yönetilemedi’’ dedi.

AK. Parti İl Başkanı Çalışkan Şunları söyledi ‘’

 “Eskişehir’in alışkanlıkların bir tanesi Kalabak suyudur. Eskişehir’de Kalabak suyu içilir. Yılları geçmiş, yaklaşık 14 yıllık damacanaların kullanıldığı ortaya çıkınca büyük bir sıkıntı oluştu. Yaklaşık 2 aydır tartışma konusu. Birçok hemşerimiz de o bizim ağız tadımıza alıştığımız Kalabak suyuna ulaşmakta zorlanıyor. Sakaların günlerce uğramadığı mahalleler var. Sorunun ne zaman giderileceği konusunda bilgi de verilmiyor. Bilgi verseler herkesin bilgisi olacak.

 Biz gördük ki bu süreci mevcut belediye başkanı doğru yönetemedi. Bu sürece ilişkin kısımda yine iyi yönetilemedi. Örneğin sormak lazım… 2019’daki, damacana ihalesi neden olmadı? Niye sonuçlanmadı? 2019’da ihalesi olsaydı belki de bu sorunlar yaşanmayacaktı.

Belediye Başkanı ‘ben mi bakacağım’ diyor. ESKİ’yi yıllardır siz yönetiyorsunuz. Belediye Başkanı bakmayacak, ESKİ Genel Müdürü bakmayacak, daire başkanları bakmayacak, tesiste dolum işlerinden sorumlu olan bakmayacak, biz mi bakacağız? Bu anlayışla hiçbir sorun çözülemez.’’

 

SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİM

Programda Kalabak Suyu dağıtımındaki sıkıntı ile ilgili olarak açılan soruşturmalara da değinen AK. Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ‘’Bu sorunda birileri görevini ihmal etmiş ki istifası istenmiş. Aynı şekilde birileri de görevli olanları denetlemeyerek görev ihmalinde bulunmuş. Bu olayın derinlemesine soruşturulması gerekiyor. Açılan soruşturma savcılık aşamasında. Be bu konunun takipçisiyim. Millet adına sonuna kadar takip edeceğim’’ dedi.

Büyükşehir belediye Başkanı’nın olaya yaklaşımını da eleştiren Zihni Çalışkan şunları söyledi ‘’ Kimsenin kabahati yok, kabahat bizim. Yapmayın ya, belediyeyi 21 yıldır siz yönetiyorsunuz. Ama hep aynı mantıkla yönetiyorsunuz. Böyle olduğu müddetçe pozitif yaklaşımlar olmaz. Biz eleştiriye devam ederiz. Biz çözümü anlatırız. Siz de çözüme ilişkin kısımda sorunu bir anlatın biz de anlayalım. Neden kaçıyorsunuz? Neden millete hesap vermekten kaçıyorsunuz? Eskişehir’de çocukken Kalabak suyunun peşinden koşardık. Son bir aydır hemşerilerimiz Kalabak suyunun peşinden koşuyorlar. İnsanlar gece gündüz sıradalar. Zulüm bu. Lütfen bu konuyu çözün.”

 

Editör: Haber Merkezi