Saadet Partisi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fesih Bingöl Şehir Gazetesi’ne ziyarette bulundu. Eskişehir’in çözüm bekleyen sorunlarına ve projelerine değinen Bingöl, halkın sadece iki partiye mahkum olmadığını başka seçeneklerinin de bulunduğunu belirtti. Bingöl, “Halk Büyükerşen’i ya da şu anda onun gölgesinde olan Ayşe Ünlüce’yi ya da Nebi Hatipoğlu’nu desteklemek zorunda değil. Bu kişilerin Eskişehir adına ortaya koydukları projelerin çok doğru olmadığını, insanları aldatmaya yönelik olduğunu düşünüyoruz” dedi. 

“Eskişehir’in dertleriyle dertlenmeniz lazım”

‘Eskişehir’in halkın hayatını kolaylaştıracak projelere ihtiyacı var’ diyen Bingöl, “Saadet Partisi olarak bu seçimde bizim bir sloganımız var. ‘Başka bir Eskişehir Mümkün’. İki tane parti arasında vatandaşı tercihe zorlamanın doğru olmadığını ifade etmek istiyoruz. Çünkü Eskişehir’in halkın hayatını kolaylaştıracak projelere ihtiyacı var. Bugün adaylarımız maalesef gerçek olarak ifade edilmesi gerekenleri söylemeden hamaset üzerinden projelerinin çözümünü anlatıyorlar. Kamuoyu da bu algıyla etki de kalabiliyor. Bazen ne söylediğiniz önemli değil nasıl algılandığınız önemli. Eskişehir’in 915 bin nüfusumuz var. Eskişehir’in çözüm bekleyen sorunları var. Trafik, altyapı, ulaşım, sosyal yapı… Ama hepsinden daha öte iki tane büyük problemimiz var. Beklenen bir deprem var. Diğeri ise konut ihtiyacı, kentsel dönüşüm. Hem kentsel dönüşüm hem de depremle ilgili maalesef merkezi hükümet ve yerel belediyelerin ciddi bir çalışma yapmadığını görüyoruz” diye konuştu. 

“Vatandaşlar iki partiye mahkum değil”

Fesih Bingöl konuşmasına şöyle devam etti;

“Biz insan hayatını çok önemsiyoruz. Bizim yaptığımız saha çalışmasında beş bin bina deprem açısından risk taşıyor. 6,5 büyüklüğünde bir depremde yerle bir olabilir. Yaklaşık 15 bin insanı ilgilendiriyor. Bunların hemen dönüştürülmesi ve güçlendirilmesi gerekirken bu yönelik algılar üzerinden siyaset yapıldı. Şehrin sekiz mahalleyi ilgilendiren bir kısmı 2012 yılında afet altında riskli alan ilan edildi. Daha sonra yürütmeyi durdurma kararı alındı. Depremde binalar yıkılabilir. Eskişehir ikinci sınıf deprem bölgesi. Biz olası bir 8 büyüklüğünde bir depreme göre binaları tasarlıyoruz. Binalar yıkılabilir, biz de yıkılmaya göre binalar yapıyoruz ama yaşam üçgeni oluşsun istiyoruz. Burada yerel yöneticilerden tutun merkezi hükümete kadar herkes sorumlu. Beş bin bina hemen güçlendirilmeli. Bu beş bin konutta riskli gördüğümüz bazı noktalar var buralar basit bir güçlendirme ile bina ayakta kalabilir. Ama bunu dert etmeniz lazım. Eskişehir’in dertleriyle dertlenmeniz lazım. Olası bir depremde 40 bin insanın yaşam alanı oluşturulmalı. Eskişehir’in üç tane aksında alanlar olmalı. Tuvaleti, banyosu, çadırları, konteynerler hazır olacak. Depremden iki saat sonra inşa edilebilecek altyapıyı şimdiden yapmanız lazım. Bunları kim yapacak bunu konuşalım. Şehir gerçekliğini ortaya koyan parti Saadet Partisi’dir. Adil bir seçim olmadığı kanaatindeyiz. Bu bir yerel seçim adaylar projeleriyle yarışmalı. Bunu açık oturumlar şeklinde, kamuoyu önünde; sahada bu kadar milyonlar harcamadan çalışma yapılabilir. Biz düzgün, dürüst bir siyaset yapmak istiyoruz. Bir duruş ortaya koyuyoruz. Bu duruşun halk tarafından desteklenmesini arzu ediyoruz. Vatandaşlar iki partiye mahkum değil. Halk Büyükerşen’i ya da şu anda onun gölgesinde olan Ayşe Ünlüce’yi ya da Nebi Hatipoğlu’nu desteklemek zorunda değil. Bu kişilerin Eskişehir adına ortaya koydukları projelerin çok doğru olmadığını, insanları aldatmaya yönelik olduğunu düşünüyoruz.”

Ziyarete aynı zamanda Odunpazarı Belediye Başkan Adayı İsmail Satekin, Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Elif Örs, İl Kadın Kolları Başkanı Nesrin Kuz da katıldı. Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fesih Bingöl, nazik misafirperverlikleri adına Şehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve HaberTime Medya Grup Başkanı Murat Keskin’e teşekkür ederken, Keskin ise Bingöl’e çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaret günün anısına çektirilen fotoğraf ile sona erdi.

Süllü’den YHT projesine tepki: Eskişehir’i bir kez daha yok saydılar Süllü’den YHT projesine tepki: Eskişehir’i bir kez daha yok saydılar

Kaynak: Haber Merkezi