“Anadolu Üniversitesi Hasan Polatkan Havalimanı 2017 yılında dünyanın ilk sertifikalı üniversite havalimanı olarak tarihe geçti. Hasan Polatkan Havalimanı Sorumlu Müdürü ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Kurama, Hasan Polatkan Havalimanı’na verilmiş olan sertifika ve terminal binası işletme ruhsatını Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’a makamında takdim etti.” Haberin özeti böyle… İşin basite alınır bir tarafı kesinlikle yok. Ne Anadolu Üniversitesi’ni, ne Hasan Polatkan Hava Limanı’nı asla küçümsemek mümkün değildir. Böyle bir yaklaşım insanların aklıyla dalga geçmektir Ancak üzülerek belirtmek gerekir ki nüfusu 1 milyona dayanmış, pek çok yönü ve kavramıyla Türkiye’nin orta ölçekli büyük şehirleri arasında yer alan Eskişehir’in bu kadar imkana rağmen tarifeli uçak seferleri konusunda attığı adımların hepsi boşa gitti. Birkaç kez başlatılan seferler ne yazık ki yeterli doluluk oranına ulaştırılamadığı için sonlandırıldı.

2017 yılının başlarında ETO, ESO ve ETB başkanlarının ve yönetimlerinin iddialı çıkışlarından birisi Eskişehir’e tarifeli uçak seferlerinin başlatılması için yapılacak girişimler ile ilgiliydi. Ama o iddialı çıkışın ardından bugüne kadar somut bir adım atılabilmiş değil. Acaba neden?

+++

 İŞİ SIKI TUTUN, SIKI DURUN

Eskişehirspor’un kongresi bir hafta ötelendi. Bu ötelemenin ardından Eskişehirspor’un içinde bulunduğu ağır tabloyu değiştirmek için eski başkanlardan oluşan bir sivil inisiyatif harekete geçti. Ali Eldem’in öncülük ettiği bu inisiyatif zaman geçirmeden ilk toplantısını yaptı. Bu inisiyatif de Aydın Begiter, Halil Ünal, Ali Çelikoğlu, Nebi Hatipoğlu, Mesut Hoşcan, Metin Güler, Gürdal Abacı, İsmail Ilgaz, Özgür Demirdaş ve Sinan Özeçoğlu yer alıyor.

Bu isimler dünden itibaren aldıkları kararlar gereği seçilmişleri ve atanmışları birlikte ziyaret ederek Eskişehirspor’un sorunlarına çözüm bulabilmek için turlayacaklar. Alacakları destekler çerçevesinde yeni bir başkan belirlenecek, yeni yöneticiler listelenecek ve kongre önümüzdeki hafta gerçekleşecek. Bu sivil inisiyatif de bulunanlara bir çift sözüm var. Bu işin peşini bırakmayın, yoksa Eskişehirspor taraftarı da, kongre üyeleri de sizin yakanızı bırakmaz haberiniz olsun.

+++

HAVAYA DA ZAM VAR MI?

 Ekmeğe zam yapıldı, lütuf buyurdular zam 1 Ocak 2018 tarihinden geçerli olacak. Suya Yılmaz Hocaya  bile şükrettirecek (!) oranda zam yapıldı. O zamda 1 Ocak 2018 tarihinden geçerli olacak. Diğer zamları saymıyoruz bile. Sakın kimse yanlış anlamasın herkesin zam yapmak için kendi geçerli ve mantıklı bir mazeretleri vardır ama her mazeret de mazur görülemez. Benim asıl merakım şu aldığımız hava var ya işte ona ne zaman zam yapılacağıyla ilgili.

Temiz hava ne zaman paralı hale gelecek ve her yıl bu temiz hava için ne kadar bedel ödeyeceğiz? Hani bir süre sonra termik santral kurulursa temiz hava tartışmaları ayyuka çıkacak. Nerede bir temiz hava bulursak belki de oraya kapağı atmak isteyeceğiz de bunun da bir maliyeti olacak. Farkında mısınız?  Gerçekten her geçen gün işimiz biraz daha da zorlaşıyor, bazı şeyler çekilmez hale geliveriyor… Söylediklerim vazgeçmekle ilgili değil bilakis bu zamlar hepimizi hayata biraz daha bağlıyor…