Bu özel seminerde, deneyimli ebe Adile Yıldırım tarafından sunulan bilgiler ışığında, kadınlara kanser türleri, tanımlama ve tedavi yöntemleri gibi başlıklar ele alındı. Ayrıca kadın üreme sağlığı, gebelik süreçleri ve çocuk çağında yapılması gereken tarama programları hakkında da ayrıntılı bilgilere yer verildi.

Eskişehir’de yeni ambulanslar devreye alındı Eskişehir’de yeni ambulanslar devreye alındı

Kadınların ve yenidoğanların sağlığını korumak adına emzirmenin önemi vurgulanırken, post-partum depresyon gibi doğum sonrası ortaya çıkabilecek durumlar hakkında da bilinçlendirme yapıldı. Çocukluk dönemini ilgilendiren nörogelişimsel hastalıkların yanı sıra sağlıklı yaşam davranışları, akılcı ilaç kullanımı ve bağımlılık ile mücadele gibi konular da seminerde işlendi.

Seminer, şiddetle mücadele ve organ bağışının öneminin altını çizen bölümlerle katılımcıların farkındalığı daha da arttırıldı. Belediye çalışanlarından gelen soruların eğitmenlerce yanıtlanmasıyla interaktif bir oturum gerçekleştirildi ve seminer tamamlandı. Katılımcıların oldukça memnun kaldığı bu eğitimle, Tepebaşı Belediyesi sağlıklı bir toplum için adımlarını pekiştirdi.

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı