Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in gündem dışı söz isteyen AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Özcan’ın konuşmasına süre kısıtı koyması üzerine Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde gergin anlar yaşandı. 

Murat Özcan’a ilk etapta üç, sonra beş dakika konuşma süresi vereceğini söyleyen Büyükerşen, süre dolduktan sonra Özcan’ı konuşmasını bitirmesi yönünde uyardı. Özcan ise anlatmak istediği konular olduğunu belirterek duruma tepki gösterdi. 

Özcan, “Az önce yapmış olduğunuz uyarının çok anlamlı olmadığını düşünüyorum. Burası Büyükşehir Meclisi ve halkımızı ilgilendiren konularda mecliste herkes söz alabilir ve bu konularla ilgili teklilerde bulunabilir, yorumlar yapabilir, eleştiriler yapılabilir. Ama burada eğer üç dakikayla iki dakikayla sınırlandırılacaksa, burası çok da demokratik bir ortam olmaktan çıkar. Biz burada ‘CHP Genel Başkanı kim olacak kim olmayacak’ bunu konuşmuyoruz. Burada Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendiren halkımızın talep ve şikayetleri var, bunları size iletmek kadar doğal bir hakkımızın olduğunu düşünmüyorum. Üç dakikada konuşacaksan konuş deniyor” dedi.

Büyükerşen: Sana seçim arifesinde ekmek çıkmaz

Büyükerşen, Özcan’ın konuşması üzerine, ‘Süreyi beş dakika yapalım’ dedi. Ancak beş dakika içerisinde Özcan’ın konuşması bitmemesi üzerine Büyükerşen, “Bu konuda sana seçim arifesinde ekmek çıkmaz. Spekülatif konuşmalarla kamuoyuna birtakım mesajlar vermek istiyorsanız bunu mitinglerde, seçim çalışmalarında bizi istediğiniz gibi şikayet edersiniz halka. Verdiğimiz izinden 15 dakika geçmiş. Tartışma meseleyi kavgaya götürecek” dedi. 

“Seçime kadar böyle devam edecek”

Özcan’ın konuşması sonrası söz alan CHP Meclis Üyesi Mustafa Önder konuştuğu sırada AK Partili meclis üyeleri salonu terk etti. AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Birsen ile Mustafa Önder arasında sözlü hakarete varan tartışma yaşandı. Tartışmanın devam ettiği sırada Büyükerşen oturumu kapattı. Büyükerşen oturumu kapatırken, “Bu böyle devam edecek seçime kadar” dedi. 

CHP Meclis Üyesi Mustafa Önder, AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Birsen’in kullandığı sözlerle ilgili suç duyurusunda bulunacağını söyledi.