Vatandaşlar Şehir Gazetesi’ne verdikleri röportajda Eskişehirspor’un mevcut durumunun iyi olmadığını ve bu durumdan üzgün olduklarını belirttiler. Bazı vatandaşlar Eskişehirspor’un bu durumda olmasının sebebini yöneticilerde bulurken, bazı vatandaşlar ise sebebinin oyuncular olduğunu söylediler.

Yılmaz Gökçe, “Bu kafayla giderlerse bir yere varamazlar. Standartlı, disiplinli bir şekilde çalışıp güzel futbol oynayıp, istikrarlı bir şekilde devam etmeleri gerekiyor. İyi oyuncularla falan olmuyor bu işler.  Bu işler, disiplinle oluyor. Maalesef bizim oyuncularımız, iki gol attım havalarına girip gerisini toparlayamıyorlar.  Herkes güzel top oynayabiliyor ama hemen refeha kapılıyoruz. Antremanları çok iyi yapıp, ileriyi görmeleri lazım. ‘Biz yapamıyoruz, edemiyoruz’la olmuyor bunlar. Kimi getirirseniz getirin,iş oyuncularda bitiyor. Yönetici önemli değil. Yönetimsiz de kazanırlar. Yeter ki istesinler. Stadyum olarak da şu örneği vereyim; Biz Avrupa’da 38 sene yaşadık. Stadyumlarımız Türkiye’deki devletimizin verdiği hediye diye verdiği, hibe ettiği stadyumların dünyada eşi benzeri yok. Artık Eskişehirspor’umuz 1. Liglerde değil Şampiyonlar Liginde oynaması gerekiyor. Stadyumumuz şampiyonlar ligi stadyumu ama oyuna baktınız mı amatör. Neden? oynamıyorlar. Futbolcularımıza önerim; kendilerini çalıştırsınlar, eğitsinler, ileriye baksınlar.”

Ruçhan Şentürk, “Durumu kötü. Süper lig’deyiz diyorduk artık ortada göremiyoruz kendimizi. Yönetimden kaynaklı böyle olduğu söyleniyor. Biz de öyle düşünüyoruz ama artık düştü yani. Bu saatten sonra yapılacak süreç de çok uzun. Oradan eski yerlerine gelmesi çok zor ama yönetimin komple değişmesi lazım. Eskişehirspor basit lig konumuna düştü. Yapabileceği transferler de kısıtlı. Birincisi; her şeye yeniden başlayacak seviyede bir yönetim ve bir takım olması lazım. Yani onu görmeleri lazım ki, belki 10 sene sonra tekrar süper ligde görelim.”

Hüseyin Topçu, “İyi günler gelecek yakında ama biraz sıkıntılı dönemler yaşıyoruz. Bu saate kadar olanlar oldu, yapacak bir şey yok. Artık yeniden yapılanma olacak. Yeniden başlangıç yapacağız. İnşallah Sayın Milletvekillerimiz, adaylarımız söz verdiler. Yeniden birincilikle çıkacağız ama 5-6 senemiz daha var. Umarım en iyi günler bizi bekliyordur. Buradan bir de BAL ligine düşersek, son noktadayız ama BAL ligine düşmez de 3. Ligden düşme kalkarsa bir avantajımız olabilir.”

Rıdvan Atan, “Eskişehirspor’u rezil ettiler, düşürdüler. Rahata erdi herkes ama biz Es Es’liyiz, ölünceye kadar da ES Es’liyiz. Es Es’i amatör kümede de olsa bırakmayacağız. Es Es’i bu hale getirmelerine çok üzülüyoruz. Halk olarak bizim yapacağımız bir şey ne olabilir? Destekten başka hiçbir şey yapamıyoruz ama düşmesinde sebep olanları Allah’a havale ettik. İnşallah onların ayaklarına dolanacaktır. Eskişehirspor kalkınacaktır. Eski günlerine dönecektir, öyle veya böyle.”

Yücel Soyer, “Şimdiki durumda iyi değil ama inşallah düzelir. Biz taraftar olarak da Eskişehirspor’u seviyoruz, Eskişehirliyiz tabi ki takımımızı tutacağız. Bizim 1. Ligden aşağıya düşmemiz çok kötü bir şey. Neden böyle oluyor bilmiyorum. Bizim Eskişehirspor tam yetiştiriyor, sonra ya başka yere gidiyor ya da başka sıkıntılar çıkıyor.”

Sezai Uluçay, “Eski Eskişehirspor’u özlüyorum. Ben 1971-72 yılında Sevilla maçına gittim. Bir Fethi’miz vardı 3 tane gol attı 3-1 kazandık, tadı hala damağımda. O eski günleri arıyorum. Şu andaki Eskişehirspor’un durumuna üzülüyorum.  İnşallah bundan sonra daha iyi yerlere gelecek. Eskişehirspor şu anda iyi yönetilmediği için bu durumda, yöneticilerden kaynaklı. Herkes almak için geliyor, vermek için değil ama eskiden öyle değildi. Eskişehir’in ünlü iş adamları vardı. Onlar takibini yapıyordu. Paralar bu kadar çar çur olmuyordu.”