Çevre yolundaki trafik sorunu ile ilgili konuşan Yalaz, “Belediyenin görev alanları var bir de merkezi iktidarında görev alanları var. Çevreyolunun belediyelerin değil de merkezi hükümetin yapması gerektiğini Eskişehir kamuoyu artık biliyor. Çünkü bu anlamdaki talep de defalarca hep bizden gelmiştir. Gelinen aşamada bakın yatırım planına dahi almadılar. Kaldı ki bir hafta kadar öncesinde Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’in bir açıklaması oldu, yol gibi vs. gibi yatırımlara herhangi bir kaynak aktarılmayacağı yönünde. Yine yapılan açık bir toplantıda, buraya geldiğinde Sayın Mehmet Şimşek, ticaret erbapları ile yaptığı toplantıda ‘popülist söylemlerden vazgeç, biz bu tür yatırımlara kaynak ayırmayacağız’ diye açıkça Nebi Bey’e de söylemiş. Bununla ilgili bizi birçok kişi aradı. Çevre yolunun yapılması anlamında siyasi iktidar bir irade koymuyor. Buna rağmen Ayşe başkan burada alternatif olarak ulaşım sorununu çözmek anlamında projeler dile getirildi. Sorunun kaynağı soruna çözüm olamaz. Sorunun kaynağı siyasi iktidar. Bu görev ve yetki bizim belediye başkanlarımızda olsaydı şimdiye kadar emin olun çoktan yapılmıştı” 

Vatandaşın kararı net

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala değerlendirmelerde bulunan Yalaz, “Seçime az bir süre kaldı, saha çalışmalarımızda sona doğru yaklaştık artık. Şehirde gitmediğimiz kapı neredeyse kalmadı. Kırsal ilçelerimizde mahallelerde çok yoğun bir çalışma yürüttük ve bu çalışmalarımız sonucunda adaylarımızın kampanyaları sonucunda halkın net olarak tercihini adaylarımızdan yana yaptığını net olarak gözlemliyoruz. Önümüzdeki seçim bir yerel seçim olmakla birlikte iktidara da halkın gerekli uyarıyı, gerekli ikazı yapması için bir fırsat olduğunu biz her zaman düşünüyorduk, halkın da bunu düşündüğünü saha çalışmalarımızda gördük. Eskişehir’de açık bir şekilde önde olduğumuz halkın ilgisinden, sahadaki çalışmalarımızdan ve sokağın sesinden net olarak anlaşılıyor, üç gün sonra kamuoyu da zaten bunu görecek” dedi. 

Yalaz: Eskişehir’e hizmet için işbirliğine açığız Yalaz: Eskişehir’e hizmet için işbirliğine açığız

Hatipoğlu’nu 50 kişi izlemiş

Hatipoğlu’nun ‘seçimi kesin kazanacağım’ söylemlerini değerlendiren Yalaz, “ Sadece bir yayınını 50 kişi izlemiş, bir canlı yayını, halkın ilgi alakasının ondan artık ,bizim adaylarımıza kaydığını net olarak gözlemliyoruz. Bir kere vaatleri ayakları yere basan vaatler değil. Bundan daha da önemlisi kendisi iktidar vekili. İktidar vekili olarak iktidarın yapmadığı, yapması gerekenleri yapmak anlamında sorumluluğu olduğunu kamuoyu fark ediyor. Ancak özellikle başkan adaylarımızın proje lansmanlarından sonra net olarak halkın ilgisinin daha yoğun olarak adaylarımıza yöneldiğini gözlemliyoruz. Çünkü bizim projelerimiz vaatlerimiz hem yapılabilir, hem ayakları yere basan, hem de bunu vaat eden kişiler de önem arz ediyor. Vaatleri olan adaylarımızdan Kazım Kurt başkanımız ve Ahmet Ataç başkanımız zaten yıllardır bu görevi layıkıyla en iyi şekilde yapan, vaat ettiklerini bugüne kadar yerine getirmiş kişiler. Ayşe başkan da yine Yılmaz Hocayla birlikte bu şehrin yönetimine yoğun ve ciddi bir katkı sunmuş bir kişi” diye konuştu. 

Hatipoğlu’nun yaptığı siyasi aymazlıktır

Nebi Hatipoğlu’nun sosyal medyada yayılan ve su kuyruğundaki vatandaşlara yüzde kırk su ücreti indirimi vaadinin seçim öncesi gerçekleştirildiği belirtilen ve vatandaşlara nakit olarak yapılan ödemeyi gösteren video ilgili konuşan Yalaz, “Bunlar etik değil. Bunlara etik diyen birisini de görmedim. Etik olmamakla birlikte aday bey bu konuda samimi ise, ESGAZ kuyruklarında, elektrik faturası ödenen kuyruklarda da aynı iradeyi bekliyoruz. Bu işgüzarlıktır. Bugün enflasyonun kaynağı siyasi iktidardır. Hayat pahalılığının kaynağı siyasi iktidardır. Bu yapılan etik olmadığı gibi samimi de değildir. Rüşvet teklifinde zaten kendisi basın mensuplarına da bulundu. Rüşvetin kanundaki karşılığı biraz farklı. Ama bu etik değil ve siyasi aymazlıktır. Bir kere samimi değil. Hem değerli basın mensupları için ilk etapta yaptığı hem de orada kuyrukta yaptığı son derece rencide edicidir. Yine aynı rencide edici tutumu emeklilere yaptı. Emekliler insanca yaşayacağı, açlık sınırının çok çok altında olan bir ücrete değil, onların refah içinde yaşayacağı bir ücrete ihtiyaçları vardır. Bu sorunları nitelikli şekilde çözmek varken hem de kendisi siyasi iktidara mensup bir milletvekili iken bu şekilde etik olmayan davranışlarda bulunmasını da Eskişehir halkı adına açıkça kınıyorum” şeklinde konuştu. 

Muhabir: Fatih Arduç