Türkiye yeni bir seçime daha doğrusu referanduma gidiyor. Sahada sular ısınmaya başladı. CHP çıkış yapalı bayağı oldu. AK Parti’de artık İl Başkanı Dündar Ünlü, Milletvekilleri Harun Karacan, Emine Nud Günay  İlçe Başkanları Volkan Doğan, İbrahim Yılmaz Kaynarca, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları  ile birlikte tam teşkilat sahada çalışmalarını sürdürüyor. Referandum yaklaştıkça saha ısınmaya başladı. Örneğin dün Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ilimizdeydi. Valilik ziyaretiyle başlayan ve vatandaş buluşması ve iş adamları ile yaptığı toplantıya devam eden bir programı vardı. Öte yandan bugün MHP’den ihraç edilen genel başkan adaylarından Meral Akşener Eskişehir’e geliyor. Meral Akşener Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat 14.00’de Eskişehirliler ile buluşacak.

Bu arada dikkat çekici gelişmeler olmuyor değil. Örneğin AK Parti milletvekili Emine Nur Günay seçildiği günden beri değil, aday olduğu günden beri fırsat buldukça Eskişehir’e gelir ziyaretlerde bulunur vatandaşı dinler, çözüm konusunda ciddi çaba sarf eder. Son olarak 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Odunpazarı Belediyesi tarafından gazeteciler için hazırlanan serbest basın bürosunda Kadın gazetecileri ziyaret ederek onların günün kutladıktan sonra hazırlanan basın bürosu için Başkan Kurt’a teşekkür etmiş. Bunlar pozitif şeyler. Saha ne kadar ısınırsa ısınsın bunlara ihtiyacımız var. Tabii ki bu tür şeyler tek taraflı olmaz..

+++

FACİANIN YÜREK ACISI

Dün tüm Türkiye’de büyük yankı uyandıran İstanbul’da yaşanan Helikopter Faciası’nın ateşi Eskişehir ve Bozüyük’e düştü. Elbette kaybedilen her can değerlidir. Tüm kaybettiklerimiz için üzülüyoruz ama bizim üzüntümüz biraz daha büyük. Zira İstanbul’da düşen helikopterin kaptan pilotlarından birisi Bozüyüklü Ahmet Bulut. Son derece tecrübeli bir pilot. Şahsen tanımıyorum ama Bilecik eski milletvekili Fahrettin Poyraz ile Eskişehirli Avukatlardan AK Parti eski Merkez İlçe Başkanlarından İbrahim Poyraz’ın kuzenleri, daha doğrusu halasının çocuğu. Her acı haber insanları sarsar. Helikopter Pilotu Ahmet Bulut ile birlikte tüm ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Sayın Fahrettin Poyraz ve İbrahim Poyraz’a da başsağlığı dileklerimi iletiyor, acılarını paylaşıyorum.

+++

BU VİRAJI GEÇERSEK…

 Eskişehirspor ligde 5 haftadır kazanamıyor. 5 maçta bir mağlubiyet 4’de beraberlik elde etti. Kayıp puan 11 puan. Az puan değil. Elbette her maçı kazanacak diye bir şey yok, ancak telafisi zor haftalara girdik. Eskişehirspor’un şampiyonluktan başka çaresi var mı? Elbette yok. Kadro kalitesi ve derinliği diğer takımlara göre daha üst düzeyde. Buna rağmen puan cetvelinde zirvenin gerisinde yer alıyor. Şimdi Denizli ile geçtiğimiz hafta ilk gollerimizi bulduk bu hafta itibariyle galibiyetle de tanışmak zamanı. Giresun deplasmanı öyle kolay bir deplasman değil. Giresun, ardından Göztepe maçları Eskişehirspor adına düğümü çözecek nitelikte maçlar. Bu maçları kayıpsız atlatıp artık doludizgin yolumuza devam etmeliyiz. Aksi takdirde Eskişehirspor için hiçte arzu edilmeyecek bir döneme gireriz ki, inşallah öyle olmayacak. Biz ne zorlukları yendik yeter ki camia olarak birbirimizin eteğinden çekiştirmeyi bir kenara bırakalım..