Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi, Eskişehir adaylarının çekeceği iddialarına cevap verdi. YRP Eskişehir İl Başkanı Osman Mandacı, “Eskişehir'de birtakım mihraklar ‘Yeniden Refah Partisi adaylarını çekecek, oyunuz boşa gider’ gibi asılsız iddialarla algı oluşturmaya çalışıyorlar. Büyükşehir adayımız ve 14 ilçe adaylarımızla sahadayız çalışıyoruz. Adaylarımızı çekme gibi bir şey asla söz konusu değildir” dedi. 

Yalaz: Eskişehir’e hizmet için işbirliğine açığız Yalaz: Eskişehir’e hizmet için işbirliğine açığız

Yeniden Refah Partisi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Eskişehir eski Valisi Kadir Çalışıcı’yı, Tepebaşı’nda eski belediye başkanı Tacettin Sarıoğlu’nu, Odunpazarı’nda ise Dinç Biçer'i aday gösterdi.  

YRP ayrıca, geçtiğimiz yerel seçimde AK Parti rozeti ile Günyüzü Belediye Başkanı seçilen Menderes Durgut’u, partisinden istifa etmesiyle saflarına katarak 31 Mart için Günyüzü’nden aday gösterdi. 

Nebi Hatipoğlu’na da yüklendi

Osman Mandacı başka bir açıklamasında ise Nebi Hatipoğlu’nu eleştirerek “Nebi Hatipoğlu Yeniden Refah’la yatıp Yeniden Refah’la kalkıyor. Herhalde rüyasında kendini Yeniden Refah’ın darı ambarında görüyor. Sahalar hiç de öyle demiyor. Bırakın milli görüşçülerin, Yeniden Refah Parti’lilerin Nebi Hatipoğlu’na ya da AK Parti’ye oy vermeyi, ‘Biz geçmişte AK Parti’ye oy verdik, şimdi kesinlikle vermeyeceğiz. Biz yolumuzu, adresimizi bulduk. Baba ocağına dönüyoruz’ diyor. Bunlar, Yeniden Refah’ın bu seçimlerde oylarını üçe, dörde, beşe katlayacağının delilidir. Bunu da seçimlerde göreceğiz. Önüne gelen mavi boncuk dağıtanlar, seçildikleri takdirde Eskişehir’in büyük bir hüsran yaşayacağı kanaatini bende oluşturuyor. Dolayısıyla ben bu sözlere çok itibar etmiyorum. Sahada bunun tam tersi olduğunu görüyorum” dedi. 

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı