Seçimlere geri sayım başladı. Ne var ki Cumhur İttifakı önceki seçimlerdeki ivmesini hala yakalayamadı.

Mevcut durum adına çeşitli sebepler ortaya konabilir. Bu noktada İttifakın hakim ortağı olan AK Parti’de, teşkilatların yenilenmesi sürecinin ağırdan alınması ilk sıralara konabilir…

Eskişehir de dahil olmak üzere bazı il ve ilçe teşkilatlarının belirlenmesinde ve atanmasında oldukça geç kalındı.

Doğrusu; il ve ilçe yönetimlerinin şu ana dek çoktan sahaya çıkmış olmaları lazımdı.

***

Eskişehir Tepebaşı ve Odunpazarı İlçe Başkanları bile henüz birkaç gün önce atandı.

Süleyman Reyhan, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı görevine atanalı iki hafta oldu. Ne var ki hala il yönetimi bile oluşturulamadı.

Yönetim oluşturulacak da…

Plan program yapılacak da…

Sandık görevlileri tamamlanacak da…

Sahaya çıkılacak da…

Ne var ki seçimler kapıya çoktan dayanmış durumda.

***

Gerçek şu ki; Başkan Reyhan, şu ana dek yönetimi oluşturarak seçim startını çoktan vermeliydi.

Bir taraftan Türkiye ve AK Parti adına kader seçimi diyeceksiniz, diğer taraftan iki haftada bir yönetimi bile oluşturamayacaksınız.

Bu suretle yapılması gereken şey belli.

AK Parti bir an önce vites yükseltmeli…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

BÜYÜKERŞEN DE SAHAYA ÇIKIYOR…

CHP'li büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları, geçtiğimiz gün Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında Ankara'da toplandı.

Toplantıya Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de katıldı. Büyükereşen toplantı öncesinde şu açıklamayı yaptı: “Seçim stratejisinde büyükşehir belediye başkanlarına ne görevler düşüyor, ne yapacaklar, nasıl organizasyon yapacaklar onları konuşacağız.”

***

Evet efendim; Büyükerşen’in açıklaması bu şekilde.

Açıklamalardan görüldüğü üzere; Büyükerşen, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili Genel Seçimlerinde ağırlığını koyacak.

Şu bir gerçek ki; normal koşullarda Büyükerşen’in genel seçimlerde çok aktif bir rol almayacağını düşünmek mümkün olabilirdi. Aday listesini beğenmeyerek ya da bir başka sebeple kendisini geri planda tutabilirdi.

Yine de ihtimaldir; Büyükerşen sadece Cumhurbaşkanı seçimine odaklanabilir. Böyle bile olsa, bu durumun yine de CHP’li milletvekili adayları adına bir şans olacağı muhakkak.

Sadece CHP’lilerden değil, merkez sağ ve muhafazakar seçmenden de oy alabilen Büyükerşen’in bu tavrı Eskişehir’deki seçim sonuçları üzerinde mutlaka etkili olacaktır.

Yorum sizlerin efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Ne kadar sessiz olursan o kadar çok şey duyabilirsin.

  • RAM DASS