Odunpazarı Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı Kazım Kurt başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda belediye tarafından yapılan ve yapılamayan çalışmalar konuşuldu. Kurt, tasarruf tedbirleri genelgesine rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini söylerken, AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Kepez’in Odunpazarı Belediyesi’nin 2023 yılı faaliyetleri görüşülürken kullandığı sözler meclis üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı. Sözlerine Kazım Kurt başkanlığındaki belediyenin yapmış olduğu işleri tebrik ederek başlayan Kepez, “Faaliyet raporunda belediyemizin yapmış olduğu güzel işler var. Yaptıkları bu işlerden dolayı hem başkanımız Sayın Kazım Kurt hem de belediye çalışanlarını tebrik ediyorum. Birçok noktada da eksiklik gördük. Geçmiş dönem eleştiriliyor, geçmiş dönemde ben de burada görevde olduğum için tabi biraz da bize dokunuyor. Daha önce işçiler maaşlarını alamıyordu dendi, bir veya iki defa maaşlar geç ödendi. Sosyal patlama oluşuyor dendi, sosyal patlama falan yok, her dönemde toplumda fakir de vardır, zengin de vardır. Muhtaç durumda olan insanlar da vardır. Bunları bitirmek veya herkesi aynı seviyeye çıkartmak hiçbir hükümetin üstesinden geleceği bir iş değildir. AK Parti hükümeti döneminden önceki dönemleri de biz hatırlıyoruz, hükümet devlet memurlarının maaşlarını ödeyemiyordu, kuyruklar tüp gaz, benzin kuyruğu vardı. Buraya girersek bu işin içinden çıkamayız. Şuandaki ortamda insanlarımızın öyle dışarıdan bakıldığı gibi basında anlatıldığı gibi aç, sefil, perişan, ölüyorlar gibi… Marketlere gidiyorsunuz insanlar dolu, kafeler dolu, arabalar dolu, park yeri bulamıyoruz Allah’a şükür. Bunlar güzel şeyler. Hükümet güzel şeyler yapıyor takdir edin” dedi. 

Elimizi kolumuzu bağlayan bir genelge

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “2023 yılında bütçemizde ne varsa dosdoğru ve şeffaf bir biçimde uygulamaya çalıştık. Hepsini gerçekleştiremedik maalesef. Neden diye sormak lazım. Öncelikle şunu bütün Eskişehir’in bilmesinde yarar var. Cumhurbaşkanlığı tasarruf genelgesi muhalefet belediyelerinin elini kolunu bağladı. Genelgeye rağmen işler yapıldı, başka türlü bizi zorlayarak, arkadan dolanarak yapmak zorunda kaldık ve onun için de dört dörtlük olmadı. Elbette taahhütlerimiz vardı, işlerimiz vardı birçoğu bitmedi. 2023 yılında başlamışız, 2023 yılında ekonomi durmuş, ekonomide büyük bir felaket ortaya çıkmış bizim paydaşlarımızla ilişkilerimiz bozulma noktasına geldi neredeyse, fiyat farkları, süre uzatımları gibi pek çok sebeple biz bu sözleşmeleri yeniden değerlendirmek durumunda kaldık. İnşaatı devam eden çalışmalarımız var bitecek. Pek çok ekstra işler de yaptık.” 

Yasalara göre hareket etmek zorundayız

Kurt şöyle devam etti, “Taahhüdümüzün üzerinde işler yaptık. İnsanlarımız da bunu doğru değerlendirdi ve seçimde bizi bağrına bastı. Seçimi kazanmak için uğraştık ve kazandık. Herkesin buna saygı göstermesi gerekir. Sayın Kepez’in taktirlerine de teşekkür ediyorum. İlk defa böyle bir değerlendirme ile karşılaşıyoruz Adalet ve Kalkınma Partisi sözcülerinden. Bizi bağlayan yasalar var, bu yasalara göre hareket etmek zorundayız. Biz genelgeye göre hareket etmek zorundayız. Aksine bir şey düşünülemez.

TOKİ’den Eskişehir’de yeni fırsat! Vergiden muaf satış yapılacak TOKİ’den Eskişehir’de yeni fırsat! Vergiden muaf satış yapılacak

İnsanlar yıllardır çivi çakamıyor

Kepez’in kentsel dönüşümle ile ilgili sözlerine de yanıt veren Kurt, “Sayın Kepez kentsel dönüşümle ilgili bir şey göremedik diyor, ne göreceksiniz? Kentsel dönüşümle ilgili Odunpazarı Belediyesi’nin kanunda ne yetkisi var? Bu işi ilçe belediyesi yapar diye bir hüküm yok. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı afet riskli alan ilan ettiği yerlerde bu işin yetkisini ilçe belediyesine devrederse o zaman başımızın üstüne deriz kentsel dönüşümü yaparız. Biz yetki istiyoruz, olmaz diyorlar, o zaman yapın diyoruz onu da yapmıyorlar. İnsanlar yıllardır çivi çakamıyor. Yapım yetkisi Bakanlıkta, Bakanlık yetkisini de kullanmıyor devretmiyor da. Yeni seçilen meclis üyelerine bir kez daha rica ediyorum, Bakanlık sanayi çarşısı ve Gündoğdu Mahallesi’nin dönüşüm işini yapacaksa yapsın, yapmayacaksa bize devretsin. Bu konuda lütfen aracı olun. İlçe belediyesinin kentsel dönüşümle ilgili bir yetkisi yok. Biz ısrarla verin yapalım diyoruz”

Kaynak: Haber Merkezi