Eskişehirspor’da sancı bitmiş değil. Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü gerçekleşen olağanüstü kongrede yaşanan gerginlikler, zoraki barış ve ardından yapılan toplantılar ve takımın dün Samsunspor ile oynadığı zorlu deplasman maçına gidiş hikayesi gerçekten işe daha yeni başladığımızı gösteriyor.

 Mücadelenin daha yeni yeni başladığını gösteriyor. Önümüzdeki Çarşamba günü sonuçlanacak olan kongrede bir çözüme varılabilirse mesele yok. Kurtuluş mücadelesi başladı diyebiliriz. Tablo gerçekten çok olumsuz. Daha önceki zorlu dönemde birileri  “şu başkan olsun, bu başkan olsun” diye bağırırken isimler üzerinden yapılan mücadelenin Eskişehirspor’a bir yararı olmayacağını defalarca yazdım. Hatta çok daha net bir biçimde ifade edeyim “Eskişehirspor’a kimin başkan olacağı önemli değil. Halil gitsin Sinan gelsin diyerek sorunlarımızı çözemeyiz. Eskişehirspor’un sorunu daha başka bu sorunlara çözüm aranmalı” diye yazan birisi olarak sorunun çözülmediğini bilakis son 4 ayda kördüğüm haline geldiğini gördük. Benim kimsenin kişiliği ile ilgili bir problemim yok.

+++

GERÇEKLERİN ÜSTÜNÜ ÖRTMEYELİM

Tamda dikkat çekmek istediğim şey sorunların üstünün örtülmesine müsaade etmeden Eskişehirspor’u selamete kavuşturacak çözüm üretmek için ortak aklın harekete geçmesi çağrısı yaptım. Ama o günde yaşadık. Eskişehirspor enkazını birileri başkan Sinan Özeçoğlu’nun kucağına bırakıp sorunların üstesinden gelinmesini istediler. Nitekim bu işin böyle olmadığı, olamayacağı görüldüğü için 4 ay sonra olağanüstü kongrede kararı alınmak zorunda kalındı.

Eskişehirspor’da ortaya çıkan tablo, konuşulan rakamlara bakılırsa enkazın ötesinde bir felaket. Ancak dünyada hiçbir problem çözümsüz değildir. Yeter ki sorunu nasıl çözmek gerektiğinde ortak akıl işletebilelim. Ortak akıl için bir buluşma var, o ortak aklın nasıl bir çözüm üreteceğini de önümüzdeki birkaç gün içerisinde göreceğiz. Umarım o ortak akıl kalıcı ve sağlıklı adımların atılmasına yardımcı olur…

+++

 KİŞİSEL HESAPLAŞMALAR BİTMELİ

Yaşanan onca gerilime, olumsuzluğa rağmen kongrede kongre üyelerinin baskısıyla oluşan birliktelik ve ortak çözüm arayışına bu saatten sonra seçilmiş, atanmış, kongre üyesi veya aynı zamanda taraftarımız hep birlikte destek olmalıyız. En azından oluşan küçük konsensüs’ün devamı için kişisel hesaplaşma derdinde olanların bu konudaki hamlelerinin boşa çıkartılması şart. Kabul edelim, etmeyelim kongre salonunda son dakikada ortaya çıkan resim. Eski başkanlar ve yöneticiler ile mevcut başkanın el ele verdikleri görüntüyü önemsemeliyiz. Israrla söylüyorum genel kurulda oluşan sivil inisiyatif siyasi iradeyi de, bürokratik iradeyi de etkileyebilecek çapta ve güçte bir inisiyatiftir. Nitekim bir gün sonraki buluşmada başka isimlerinde genel kurul salonunda oluşan topluluğa katılmış olması sorunların çözümü için atılacak sağlıklı adımların işareti olabilir. Bu saatten sonra kişisel hesaplar ve hesaplaşmalar yerine, ortak iradenin ortaya çıkartacağı yeni umutların peşinde olmalıyız ki Eskişehir’in en büyük marka değerini hak ettiği yere çıkartalım.