Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yaşar Bildirici, il genelindeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve vatandaşların sağlık ihtiyaçlarına daha etkin bir şekilde yanıt verebilmek amacıyla gerçekleştirdiği aile sağlığı merkezi ziyaretlerini sürdürüyor. 

Son olarak Vadişehir Toplum Sağlığı Aile Merkezi ile Yıldıztepe, Yenikent ve Büyükdere aile sağlığı merkezlerini ziyaret eden Bildirici, bu merkezlerde sağlık hizmeti sunan personelle bir araya gelerek mevcut durumu değerlendirdi.

Bildirici, ziyaretlerin amacını şu sözlerle ifade etti;

Eskişehir’e yeni sağlık merkezi: Yüzde 70’i tamamlandı Eskişehir’e yeni sağlık merkezi: Yüzde 70’i tamamlandı

"Aile sağlığı merkezleri, toplum sağlığının temel taşlarından biridir. Bu merkezler, sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak, koruyucu sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve vatandaşlarımıza daha etkin bir şekilde ulaşmak için önemlidir” 

Bildirici ziyaretlerinde ayrıca, vatandaşların memnuniyetini artırmak ve sağlık hizmetlerini daha etkin bir şekilde sunabilmek adına hem vatandaşların taleplerini dinleyerek hem de yapılması gerekenleri belirlemek üzere sağlık personeli ile görüş alışverişinde bulundu. 

Eskişehir İl Sağlık Müdürü, bu ziyaretlerin sürekli olarak gerçekleştirileceğini vurgulayarak, sağlık alanında kaliteli hizmetin sürdürülebilirliği için ilgili tüm paydaşlarla işbirliği içinde olacaklarını belirtti. 

Bildirici'nin ziyaretlerine Odunpazarı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Alparslan Temen de eşlik etti.

Kaynak: Fatih Arduç