CHP İl Başkanı Recep Taşel, yaklaşan seçimler öncesi aday adayı listeleri ve ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Belirlenecek aday listeleri hakkında konuşan Taşel, “Listeler tabi ki önemli, örgütün temsili önemli, şehirde tanınırlığı, caddesini, sokağını bilmesi önemli, parti disiplini önemli, parti hiyerarşisini bilen, parti ile organik bağını koparmamak önemli. Dışarıdan ithal aday istemiyoruz. Tüm yurttaşlarımız da uyarıyor” dedi.

***

Evet efendim; CHP İl Başkanı Recep Taşel’in açıklaması bu şekilde.

Aslında bu konu ilk kez dile getirilmiyor. Bugüne dek sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar tarafından da konunun altı pek çok kez çizildi.

Taşel’i bu noktada farklı kılan, konuyu gündeme getiren ilk siyasi parti temsilcisi olması.

Ne var ki bir siyasi parti il başkanının ‘ithal aday istemiyoruz’ çağrısı, önemli olduğu kadar cesaret isteyen bir açıklamadır. Gerçek şu ki; işin ucunda genel merkezi ve partinin Milletvekillerini karşına almak da vardır.

***

Nihayetinde vatandaşların talebi çok açık: Eskişehir’de doğmuş ya da doymuş adaylar istiyoruz. Şehre karşı aidiyet bağları kuvvetli ve şehrin dokusunu bilen adaylar istiyoruz. Vekilliği bitince şehirle bağlarını o dakika kopartanları çok gördük ki yoğurdu üfleyerek yiyoruz.

Bu suretle; Sayın Taşel haklı talebiyle tüm vatandaşların hislerine tercüman oldu. Peki Sayın Taşel’in ortaya koymuş olduğu bu tavrı diğer siyasi partilerin il başkanları da gösterebilirler mi?

AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, İYİ Parti İl Başkanı Emine Edizgil ve MHP İl Başkanı İsmail Candemir de genel merkezlerine ithal aday istemiyoruz diyebilirler mi?

Yorum sizlerin...

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim.

BAŞKAN KURT ŞEHRİ SAHİPSİZ BIRAKMIYOR…

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün Hamamyolu Caddesi’nde bulunan ve mülkiyeti Şeyh Şehabeddin-i Veli Zaviyesi Vakfı’na kayıtlı binanın belediyeye tahsisinin ya da ihale yöntemi ile belediyelerine kiralanması işleminin gerçekleşmemesine tepki gösterdi.

·         Peki Başkan Kurt, bu binanın Odunpazarı Belediyesi’ne tahsisini ya da kiralanmasını neden istiyor?

Öğrenci yurdu olarak ya da kışın muhtaç durumdaki yoksulların barınabilmesini sağlamak amacıyla bir konuk evi şeklinde kullanmak istiyor.

·         Peki sonra ne oluyor?

Binanın zemin katının Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün idari binası olarak kullanmak amacıyla ayrıldığı, üst katlarının ise İnhisar Belediyesi’ne tahsis edildiği bildiriliyor.

Şehrin merkezindeki bina; Odunpazarı Belediyesi yerine Bilecik’in en küçük ilçesi olan ve yaklaşık 2183 nüfusu bulunan İnhisar Belediyesi’nin kullanımına veriliyor.

Başkan Kurt da yaşanan bu gelişme üzerine Cumhuriyet Halk Partili belediyelere keyfi olarak engel çıkartıldığı gerekçesiyle idare mahkemesine dava açıyor.

Basın açıklamasında ise yaşanan durumu tek tek anlatarak haklı isyanını dile getiriyor…

·         Peki Kazım Kurt bunca mücadeleyi kimin için veriyor?

Eskişehir ve Eskişehirliler için…

Üstelik bir değil iki değil…

Her ne olursa olsun, şehri sahipsiz bırakmıyor...

Ne diyelim?

Takdir etmemek elde değil efendim.

Yorum sizlerin…

GÜNÜN SÖZÜ:

Yolları ayrı olanlar birlikte plan yapmazlar.

  • Konfüçyüs