Türkiye Gençlik Birliği Eskişehir örgütü PKK'nın Gara'da 13 vatandaşımızı şehit etmesi üzerine yürüyüş gerçekleştirdi. "Kahrolsun PKK, işbirlikci HDP" "Şehitler Ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla Adalar Migros önünden Kanatlı AVM önüne yürüyen gençlere Eskişehir halkı alkışlarıyla destek verdi. Kanatlı AVM önünde Türkiye Gençlik Birliği Eskişehir İl Başkanı Ata Pelvanoğlu yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi "Dün sabah hepimizi üzen fakat teröre karşı öfkemizi kuvvetlendiren bir haberle güne başladık. PKK terör örgütünün belirli zaman aralıklarında kaçırdığı 13 vatandaşımız, haince katledildi. PKK terör örgütünün halk düşmanlığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Yapılan bu haince girişime Türk Milletinin ve vatansever gençliğin sessiz kalması söz konusu olamaz. 13 şehidimiz için ayağa kalkıyoruz! 24 Temmuz 2015'ten beri ordumuz terör örgütü PKK'ya ağır darbeler indirmektedir. Zeytin Dalı operasyonları, Eren ve Pençe-Kartal operasyonlarında ordumuz teröre karşı kararlılıkla mücadele etmektedir. Son operasyonlarla beraber terörün kökü kazınma noktasına gelmiştir. Terör örgütü PKK'nın Gara'da vatandaşlarımızı katletmesi bunların son çırpınışlarıdır! Türk gençliği olarak Mehmetçiğimizle omuz omuzayız, terörün kökünü kazıyacağız!"

Basın açıklamasının ardından İstiklal Marşı okuyan gençler Eskişehir halkının alkışlarıyla dağıldı.

Gara’da PKK’lı hainlerin 13 polisleri, askerlerimizi şehit etmesi büyük tepki çekmişti. Tepkiler Eskişehir’de TGB tarafından "Kahrolsun PKK, işbirlikci HDP" "Şehitler Ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla Adalar Migros önünden Kanatlı AVM önüne yürüyen gençlere Eskişehir halkı alkışlarıyla destek verdi.

Daha şehidimizin acısı dinmezken yaşanan önceki gün yaşanan ve aynı aileden baba, anne ve 4 yaşındaki Doruk’un cinayete kurban gitmeleri bu haftayı Eskişehirliler adına hüzünle geçti. Biz de tüm Şehitlerimize ve cinayete kurban giden Aileye rahmet diliyoruz.