Yol haritamız dahi yok
Uzmanların yıllardır uyardığı Eskişehir’de, olası bir depremde yaşanabilecek durumlara karşı ne kapsamlı bir hazırlık ne de kamuoyunu tatmin eden bir yol haritası bulunuyor. 6 Şubat’ta binlerce insanın yaşamını yitirmesinden ders çıkarılmadığını düşündüklerini ileri süren vatandaşlar, yetkililere tepki göstererek “Felaket yaşanmadan önlem alınmayacak mı?” sorusunu soruyor.
Somut adım atılmalı
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde, Eskişehir’de deprem riskine karşı somut adımların atılmadığı yönündeki eleştiriler artıyor. Aradan geçen zamana rağmen kentte kentsel dönüşüm çalışmalarının yetersiz kaldığı, riskli binaların büyük bölümünün hâlâ ayakta olduğu ifade ediliyor. Kamuoyunda, yerel ve merkezi yönetimlerin deprem hazırlıkları konusunda yeterli bilgilendirme yapmadığı ve etkili önlemler alınmadığı görüşü hakim
Yeni bir acı yaşanmadan…
Vatandaşlar, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin acısının hâlâ taze olduğunu belirterek, benzer bir felaketin yaşanmaması için denetimlerin artırılmasını, riskli yapıların tespit edilmesini ve kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılmasını talep ediyor.





