Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehir halkıyla sürekli olarak bir araya gelmeyi sürdürüyor. Başkan Ataç son olarak Hasan Ali Yücel Belde Evi'nde bulunan kursiyerlerle bir araya geldi. Toplantıya, Başkan Ataç'ın yanı sıra mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri de katıldı. Başkan Ataç, belediye çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı ve mahalle sakinleriyle istişarelerde bulunmanın, hizmetlerin vatandaşlara daha kaliteli bir şekilde ulaşmasında ne kadar önemli olduğunu ifade etti.

Başkan Ataç, yapılan hizmetlerden bahsederek, proje odaklı çalışmaların insanlara dokunduğunda daha anlamlı ve etkili olduğunu söyledi. Belediyenin gerçekleştirdiği hizmet turlarıyla yapılanları görebildiklerini belirten Ataç, bu hizmetlerin bazen Eskişehir'de, bazen Türkiye'de, hatta bazen dünyada bile bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi. Alzheimer Merkezi gibi bazı projelerin Türkiye'de bulunmadığını ve belediyelerde hiç olmadığını belirten Ataç, bu tür çalışmaların önemine vurgu yaptı.

Ahmet Ataç hayat pahalılığına dikkat çekerek, “Enflasyon patladı gitti, her şey ateş pahası. İlkokul çocukları beslenme çantalarında bir şey olmadan gidiyorlar. Dedik ki çocuklarımıza beslenme paketi yapalım. 25 bine yakın öğrenciye ulaştık. Aynı şeyi üniversite öğrencileri için yaptık. Öğrencilere ücretsiz olarak akşam yemeği veriyoruz. Burada da 150 bin üniversiteli gencimiz yararlandı. Başka şehirden gelen bir öğrenci şu enflasyonda kira mı ödesin, kitap mı alsın, karnını mı doyursun? O kadar mutlu ki çocuklar. Bundan sonra daha çok sosyal yardımlara yönelik büyük işler yapacağız. Yoksa bu gidişle genç ve çocuklar ne iyi okuyabilecek ne iyi beslenebilecek. İnsanlarımız gerçekten zor günler geçirecek. Birlikte dayanışmayla yoksul aileleri daha iyi noktalara getirmeye çalışacağız” diye konuştu.

Ataç, “1999’da Belde Evlerinde başladık. Benim aklımda hep insanlara destek olmak var. Belde evlerini kurarken kadını evden çıkartıp üreten hale getirmekti amacım. Bakın Cumhuriyet bir kadın darbesidir. Çünkü Atatürk kadını hedeflemiş. Atamız o kadar vizyonlu ki… Eskişehir halkı da çok farklı. Yapılan yenilikleri çok iyi kavrıyor, kabul ediyor ve desteğini hemen veriyor. O nedenle Eskişehir’de belediyecilik yapmak bence ibadet gibi bir şeydir. İnsanların duasını almak, yüzünü güldürmek çok önemli bir şey. İyi ki hekimliği bırakıp iyi ki belediye başkanı olmuşum” dedi. 

Muhtar Can, “Belde Evleri özellikle biz kadınlar için çok önemli. Sosyalleşmemiz anlamında kendimize zaman ayırma anlamında çok önemli. Başkanımızın her yaptığı çalışma kıymetli ama biz kadınlar için buralar çok kıymetli. Başkanımıza bu konuda çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Toplantıda istek ve taleplerini ileten vatandaşlar, hizmetlerden dolayı memnun olduklarını ifade ederek her zaman Başkan Ataç’ın arkasında olduklarını belirtti.

Kaynak: Hatice Esin Kırnalı