AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, AK Parti Genel Merkezi Eskişehir İl Koordinatörü Nazif Barış Çiftçioğlu’nun iki aydır ilçe çalışmaları yaptığı ve yapmış olduğu raporlama doğrultusunda , hem Tepebaşı hem de Odunpazarı ilçe başkanlarının istifasının istendiği öğrenildi.


AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Engin Vural istifası ile ilgili şu açıklamayı yaptı, “Değerli Dostlarım, Kıymetli Yol Arkadaşlarım,
Bugüne kadar büyük bir onurla sürdürdüğüm AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı görevimden kendi isteğimle ayrılma kararı aldım. Bu karar kolay olmadı. Çünkü birlikte yürüdüğümüz her an, yaşadığımız her zorluk ve elde ettiğimiz her başarı benim için sadece bir sorumluluk değil, aynı zamanda büyük bir gönül bağıydı.

Bu süreçte bana güvenen, destek olan, omuz veren mahalle başkanlarımıza , yönetim kurulu üyelerimize , milletvekillerimize ve ismini unuttuğum herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Görevde bulunduğum süre boyunca tek gayem; AK Parti ismini baş üstünde tutarak bu çatı altında kimliğine , şahsına bakmadan herkese partimizin kapısını sonuna kadar açarak AK Parti teşkilatını güçlendirmek ve bu yolda samimiyetle, inançla ve memleket sevgisiyle hizmet etmekti. Elimden geleni yapmaya çalıştım, varsa eksiklerim affola.

Şunu hiç bir zaman unutmayalım ki görevler gelip geçicidir , itibar kalıcıdır.

Kalpleri en iyi bilen Rabbim, niyetimizide biliyordu elbet. Allah hakkımızda hayırlısını versin , bahtımızı açık etsin.
İncittiğimiz , kırdığımız kimse varsa Hakkınızı helal edin , benden yana helal olsun. Kalın sağlıcakla”

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Muhammed Ali Kaya ise, istifa açıklamasında,


“Büyük bir onur ve gururla yürüttüğüm AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanlığı görevimden, sağlık ve ailevi sebepler nedeniyle ayrılma kararı almış bulunmaktayım.

Bu süre zarfında, “Millete hizmet yolunda durmak yok, yola devam” anlayışıyla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, partimizin ilkelerine ve hedeflerine sadakatle hizmet etmeye gayret ettim.

Görevim süresince bana her zaman destek olan AK Parti Eskişehir İl Başkanımıza, milletvekillerimize, il ve ilçe yönetim kurulu üyelerimize, kadın ve gençlik kollarımıza, mahalle başkanlarımıza, partimizin değerli tabanına ve gönül birliği içinde çalıştığımız tüm dava arkadaşlarıma en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca, birlikte yürüdüğümüz bu kutlu yolda bizlere güvenen, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen kıymetli Tepebaşı halkına da teşekkür ediyorum.

Görev değişikliği olsa da, AK Parti davasına olan inancım ve sadakatim aynı şekilde devam edecektir.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda, bundan sonra da partimizin neferi olarak çalışmaya devam edeceğim” ifadelerine yer verdi

Kaynak: Haber Merkezi