Konu Savcılığa intikal etmiş durumda

TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştiği kamuoyuna yansıyan hırsızlık iddiaları ile ilgili konuşan Albayrak, “Taşeron firmanın yapmış olduğu bir hata. Firmanın sözleşmesi iptal oldu, Savcılığa verildi, konuyla alakalı teminatlarına el konulmuş bir durum” dedi. 

Yaşanan gelişmelerle ilgili konuşan Albayrak, “Bu konuyla alakalı tabi ki bilgimiz var. TÜRASAŞ’ın içerisinde şu an bir sürü taşeron firma çalışıyor. Taşeron firmanın yapmış olduğu bir hata. Sağ olsun güvenlik görevlisi arkadaşımızın olayı fark etmesi ile sonuçlanan ve akabinde firmanın sözleşmesi iptal oldu, Savcılığa verildi, konuyla alakalı teminatlarına el konulmuş bir durum. İşleyişin içerisinde iyisi var kötüsü var, doğrusu var yanlışı var. Bir sürü taşeron firma olan bir firmanın içerisinde böyle konular olur mu olur. Bu konu şu an Savcılığa intikal etmiş durumda. Firma hakkında gerekli işlemlerin hepsi yapıldı. Bu konuyu atlayan arkadaşlar görevden uzaklaştırıldı, görevden alındı yani. Gerekli işlemlerin hepsi yapıldı, iki ya da üç kişi görevden uzaklaştırıldı, adli mercide devam eden bir süreç” diye konuştu. 

Halkımız olayı daha farklı okudu

Seçim öncesi Eskişehir’in sorunlarını anlatmalarına ve projelerini açıklamalarına rağmen, Cumhur İttifakı olarak seçimi neden kaybettikleri sorusunu yanıtlayan Albayrak, “Seçim sürecinde Eskişehir’in sorunlarını, sıkıntılarını biliyorduk ve bunları çok iyi bir şekilde adaylarımız projelendirdiler, ama tabi ki sonuçta bazen de halkın düşüncesi farklı olabiliyor. Milli iradeye saygımızdan dolayı, demokrasiye inancımızdan dolayı da söyleyecek çok fazla bir şeyimiz yok. Ama tabi ki biz çok iyi hazırlanmıştık. Geçmiş dönemde yapılmayan konuları şehrin kronikleşmiş sorunlarını ortaya koyan bir proje anlayışı ortaya koyduk ama halkımız olayı daha farklı okudu. Tekçe projenin yetersiz olduğunu anlattı bize. Hizmetin artık insanların hayatını kolaylaştırması noktasında da şöyle bir şey, söylediler,  ‘Biz hayatımızdan memnunuz’ dediler. Biz de buna saygı duyuyoruz”

CHP oylarını çok fazla artırmadı

Yerel seçimlerin genel seçimleri etkileyip etkilemeyeceği ile ilgili konuşan Albayrak, “Yerel seçimlerin genel seçimleri çok fazla etkileyeceğini zannetmiyorum. Çünkü, 8 ay önce bir genel seçim oldu, genel seçimde bize oy veren vatandaşımızın çoğu sandığa gitmedi, tabi ki bu bir mesajdı, biz de bu mesajı aldık. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu dile getirdi. CHP kendi oylarını çok fazla arttırmadı. Biz kendi seçmenimizi sandığa götüremedik. Onun için de bunu iyi anlayacağız. Bizim seçmenimiz neden sandığa gitmedi bunu bilip, buna göre çalışmalar yaparak tekrardan seçmenimizin gönlüne girerek o sandığa gelmeyen seçmenimizi sandığa getirmiş olacağız”

İlk olarak küskünlerimize el uzattık

Seçimden çok az bir süre önce il başkanlığına atanan Albayrak o dönem neler yaşadığını şu sözlerle anlattı, “Tam seçim arifesindeydi. Adayların açıklandığı gün il başkanı oldum. Gerçekten zor bir süreçti. Elimizdeki imkan noktaları, olanaklar noktasında bir çaba gösterdik. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde başarı olur. Birlik ve beraberlik olursa bir insan şampiyon olur. Böyle düşünen bir yapım vardı. İlk olarak da geçmiş dönemdeki kırgınlarımız küskünlerimiz olan insanlara el uzattık. Onları kendimize çekmeye çaba gösterdik. Akabinde onların büyük destekleri ile beraber seçim sürecindeki 60 günü çok iyi yönettik. Motivasyonumuz çok yüksekti ama bir şeyler olmayınca da olmuyor. Benim için çok bir zamandı 60 günlük süreç. Çok büyük tecrübeler edindik, bundan çok iyi bir ders çıkardık. Gelecek dönem bununla alakalı hata ve eksiklikleri yapmadan seçime gideceğimizi düşünüyorum”

Bazı faturaların bana kesilmesi noktasında değilim

İl başkanlığına devam etmeyi isteyip istemediği sorulan Albayrak, “Adaylar belirlenme noktasında biz yoktuk. Adaylar belirlendiği zaman biz gelmiştik. Cumhurbaşkanımızın hep ifade etmiş olduğu gibi, seçim bittiği zaman, seçim başlar, seçim bittiği zaman seçim başlar noktasındaki olay gerçekten bir yapılanmanın, bir planlamanın yapılması gerektiği noktasında olduğunu düşünüyorum. Ondan dolayı da şu an kalkıp da bazı faturaların bana kesilmesi noktasında değilim. Sonuçta o dönemi çok iyi yönettiğimize inanıyorum. Bütün kadrolarımız ile beraber süreci çok iyi bir noktaya taşıdık. Ama seçim bir parametre üzerinde yürümüyor. ‘Şunu yaptığından dolayı seçimi kaybettin, şunu yaptığından dolayı seçimi kazandın’ mantığı değildir, çoklu bir parametre vardır. Bu denklemleri bir araya getirdiğiniz zaman seçim kazanıyorsun ama bunun alt yapısını yapan ben olmadığımdan dolayı da en iyi şekilde yönettiğimize inanıyorum. Tabi ki il başkanlığına devam etmekten yanayım. Çok önemli bir görev, şehrin önünü açma noktasında düşüncelerimiz hayallerimiz var, devam etmek için varım” 

Ünlüce: Yılmaz Hoca gibi isimlerin karşılığı bile değildir o ücret Ünlüce: Yılmaz Hoca gibi isimlerin karşılığı bile değildir o ücret

Neden Eskişehir’in adamı olmuyoruz

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye ziyareti ve meclisteki AK Partililerin tutumunun bazı AK Partililer tarafından tepkiyle karşılanması ile ilgili Albayrak, “Olay, cımbızlanarak giden bir olay. Sonuçta Eskişehir’de güzel bir seçim atmosferi yaşandı. Bir insanın burnu dahi kanamadı. Ben Eskişehir’de bir il başkanı olarak, Eskişehir’de belediye başkanı seçilmiş bir insana hayırlı olsun ziyaretinde bulundum ve tebrik ettim. Kendisine başarılar da diledim. Bu şehir için yapmamız gereken bir şey varsa hazır olduğumuzu dile getirdik. Kendisi sağ olsun teşekkür etti, iade-i ziyarette bulunacağını dile getirdi. Şehrin sorunlarını ortaklaşa almış olduğumuz kararlar, istişare kültürünün olmadığından dolayı, bazı noktalarda tıkandığımızı da dile getirdik. Şu an kalkıp da hiçbir konuyu iletişim noktasında aşamıyoruz, istişare edemiyoruz. Onun adamı, bunun adamı mantığıyla giden bir yapıya sahip, neden Eskişehir’in adamı olmuyoruz”

Yine söylüyorum demokrasiye inanıyorum

Albayrak partililere ise şu şekilde seslendi, “Neden Eskişehir adına bir şeyleri ortaklaşa düşünürken ortak karar vermiyoruz ben bunu söyledim. Kendisi de teşekkür etti. Biz milli iradeye saygı gösteriyoruz, demokrasiye inanıyoruz, bunu orada da söyledim yine söylüyorum. Biz buna istinaden ziyarete gittik. Ben bir el uzattım. İster istemez partililerin tepkileri olur. Ama sonuçta biz bu şehirde yaşıyoruz diyorum, yapmamız gerekenleri en iyi şekilde yapacağız. Vatandaş oylarını onlardan yana kullandı, biz de hem hizmetlerimizle hem gönüllere girerek tekrardan onların oylarına talip olacağız. Ama tabi ki kalkıp bazı partililerimizin de göstermiş olduğu tepkiye diyecek bir lafımız yok, kendi dünyalarında haklı olabilirler. Bence yanlış düşünüyorlar, yanlış bir tavır içerisindeler. AK Parti il başkanı olarak ben her yerde olacağım”

Kaynak: Haber Merkezi