Güler’in açıklamasına anlam veremedim 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Albayrak, “Bu çalışma şu an yüzde 70’lere gelmiş durumda. 2026 ve 2027 sürecinde açılacak bir hat ve bunun kararı aslında 2020 yılında verilmiş. Yani bugün bu konuyu gündeme getirenlerin, gündemi farklı noktalara yönlendirmeleri noktasında samimi olmadıkları kanaatindeyim. Bugün Ticaret Odası Başkanı bunu beş yıl önce konuşması gerekiyordu, beş yıl önce gündeme getirmesi gerekiyordu. Şu an neden böyle bir şey düşündü ya da yaptı ben anlam veremedim” dedi. 

Süllü’den Dışişleri Teşkilatı Güçlendirme Vakfı eleştirisi Süllü’den Dışişleri Teşkilatı Güçlendirme Vakfı eleştirisi

Gerek yok böyle şeylere

Albayrak şöyle devam etti, “Şu an yüzde 70 seviyelere gelmiş bir noktada olan bir proje 2026’da sonlanacak bir proje hakkında bugün ‘Eskişehir cezalandırılıyor’ demiş olmak bence halka, bu şehre ve hükümetimizin yapmış olduğu çalışmalara zul olur, gerek yok böyle şeylere. Ben bu olayı farklı yorumluyorum, şehrin şu an gerçekten çok büyük sorunları var. Bunları konuşuyor muyuz, konuşmuyoruz”

Şehrin gerçek sorunlarını neden konuşmuyoruz

Albayrak oda başkanları tarafından şehrin gerçek sorunlarının konuşulması gerektiğini belirterek, “Bugün bu şehrin bir kuraklık sorunu var, bunu neden konuşmuyoruz hiç, Porsuk alarma veriyor bunu neden konuşmuyoruz. Bunu neden hiçbir oda başkanımız gündeme getirmiyor. Büyük bir sıkıntı var. Kentsel dönüşüm var, bir deprem olduğu zaman binlerce insanın ölmesini mi bekliyoruz. Bir tedbir alma noktasında neden gündeme gelmiyor. Deprem bölgesinde olan bir şehiriz, bunların tartışılması gerekirken oda başkanlarımız, STK’larımız neden bu konuyu gündeme taşımıyor”

Suyun üzerine yazı yazmaya gerek yok

ETO Başkanı Güler’e ‘Gerçek gündeme dönmeli’ şeklinde seslenen Albayrak, “Her şey bitti de sorunumuz bu mu yani. Bugün konuşmamız gereken noktayı beş yıl önce konuşacaktın şimdi konuşman doğru değil ki. Nedir bu, gündemi farklı yönde saptırma… Suyun üzerine yazı yazıyoruz yani gerek yok. Gerçek gündeme bu şehir dönmeli. En büyük sorunlarımızdan biri konut sorunu, ev fiyatları aldı başını gitti, bu sorunları da gündeme getirecek olan STK’larımız, oda başkanlarımız bunlar gündeme getirecek biz kadar. Belediye başkanları herkese müthiş sözler verdiler. Bunlar gündeme gelecek. Şu an gündem ne, gündeme bakın, beş yıl önce başlamış proje neden Eskişehir’den geçmiyor diyerek gündem yapılıyor”

Kaynak: Haber Merkezi