Rektör Adıgüzel: "Yunus Emre’yi gelecek nesillere aktaracağız"
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, alınan kararın önemine vurgu yaparak şunları söyledi:
“Yunus Emre, Anadolu’nun ve insanlığın ortak değeri olan bir mutasavvıf ve halk şairi olarak hoşgörüyü, barışı ve sevgiyi en yalın haliyle dile getirmiştir. Biz de Anadolu Üniversitesi olarak bu değerleri yeni nesillere aktarmayı, öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra insani ve kültürel yönden de gelişimlerine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Yunus Emre Eğitim Öğretim Yılı, bu misyonu daha güçlü bir şekilde hayata geçirmemize vesile olacaktır.”
Akademik Yıl, "Yunus Emre Oratoryosu" ile açılacak
Yeni akademik yılın açılışı, 22 Eylül Pazartesi günü, Ahmet Adnan Saygun’un bestelediği ve Yunus Emre’nin şiirlerine dayanan ilk Türkçe oratoryo olan Yunus Emre Oratoryosu ile gerçekleştirilecek. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek etkinlikte Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası ve Devlet Çok Sesli Korosu sahne alacak.
Yıl boyunca etkinliklerle Yunus Emre anlatılacak
Yunus Emre Eğitim Öğretim Yılı kapsamında, konserlerden tiyatrolara, sempozyumlardan panellere kadar birçok kültür-sanat ve akademik etkinlik planlanıyor. Etkinlikler sadece üniversite öğrencileriyle sınırlı kalmayacak, Eskişehir halkının da katılımına açık olacak.
Kurumlar Arası iş birliğiyle zenginleşecek
Anadolu Üniversitesi, Yunus Emre’nin fikirlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla; başta bakanlıklar, sivil toplum kuruluşları ve Yunus Emre Enstitüsü olmak üzere birçok kurumla iş birliği yapacak. Etkinliklerin detaylı takvimi ise önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.