2023-2024 sezonunda ilk kez profesyonel liglere çıkma hakkı kazanan ve ilk sezonda aldığı başarılı sonuçlarla adını ilk 6’ya yazdırarak play-off oynayan Anadolu Üniversitesispor önümüz sezon kafaya oynayan bir ekip kurmak için kolları sıvayacak.

6.sırada bıraktı gitti

TFF 3. Lig 2. Grupta yer alan temsilcimiz bu sezon iki teknik adamla çalıştı. Geçen sezon Bölgesel Amatör Lig’de Anadolu Üniversitesispor’u şampiyon yapan Teknik Direktör Sertaç Gezer, profesyonel liglerde takımın başında start verdi. 16 maçta takımın başında sahaya çıkan Sertaç Gezer, 6 galibiyet 4 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 22 puanla Anadolu Üniversitesispor’u 6.sırada bırakmıştı. Sertaç Gezer Eynesil deplasmanında 1-0 kaybedilen maçın ardından istifa etmişti.

6.sırada ligi tamamladı

Sertaç Gezer’in istifasının ardından mavi beyazlı ekip ligin 18.hafta mücadelesine Anadolu Üniversitesispor altyapılarında görev yapan teknik adamlar Kerem Gezen ve Kemal Atalan ile Amasyaspor maçına çıktı. Mücadeleyi 2-0 kazandı. Ligin 19.haftasında takımı teslim alan yeni Teknik Direktör Engin Çalışır, Anadolu’nun başında 11 maça çıktı. Mavi beyaz. 4 galibiyet 2 beraberlik ve 5 mağlubiyetle Engin Çalışır ile 14 puan topladı. Gezer’in 6.sırada bıraktığı takım sezonu 6.tamamladı.

İbrahim Zeytin şov

Anadolu Üniversitesispor profesyonel liglere çıkılmasında geçen sezon Bölgesel Amatör Lig’de takımın şampiyonluğunda pay sahibi olan attığı gollerle TFF 3. Lig kapısını açan isimlerden biri olan İbrahim Zeytin bu sezon 11 golle takımda gol kralı oldu. 10 golle en dikkat çeken isim olan Umut Akpınar sezon başında mavi beyazlı renklere katılmıştı. Anadolu’da 2’şer golle Metin Emre Karaal ve Okan Sarı takımın attığı 34 gole katkıda bulundular. 12 isim golle tanıştı.

Kaynak: Spor Servisi