Arslan açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Eskişehir’e onlarca yıl emek vermiş, bu kenti bilimle, kültürle, sanatla ve çağdaş bir kent anlayışıyla buluşturmuş YılmazBüyükerşen; yalnızca görevler üstlenmiş bir yönetici değil, Eskişehir’i bir marka kente dönüştüren güçlü bir vizyonun adıdır.
Rektörlüğü döneminde eğitimi Anadolu’nun dört bir yanına taşıyan bu anlayış; büyükşehir belediye başkanlığı sürecinde Eskişehir’i toplumcu belediyeciliğin, kamucu yönetimin ve kültür odaklı kentleşmenin örnek şehri haline getirmiştir.
Yeşil alanlarıyla nefes alan, müzeleriyle, tiyatrolarıyla, festivalleriyle yaşayan; gençlerin, kadınların, çocukların ve yaşlıların kenti olan bir Eskişehir bu dönemde inşa edilmiştir.
Altyapıdan ulaşıma, çevreden kent estetiğine, kültürden turizme kadar atılan her adım; rantı değil kamusal yararı, günü değil geleceği önceleyen bir anlayışın ürünüdür.
Bugün Eskişehir’in yaşanabilir kentler listelerinde üst sıralarda yer alması, milyonlarca insanın bu kenti görmek için gelmesi; 25 yıla yayılan tutarlı, şeffaf ve toplumcu bir belediyeciliğin sonucudur.
Daha önce yargılamaya konu olmuş ve beraatle sonuçlanmış bir dosya kapsamında yürütülen yargı sürecinde, bugün savcılık makamınca esasa ilişkin mütalaa açıklanmıştır. Bu gelişme, Eskişehir’e ömrünü adamış bir isme yönelik dayanışma ve sahiplenme duygusunu daha da büyütmüştür.
Bu kent, Yılmaz Hocamızın dürüstlüğünü, kamu kaynaklarına gösterdiği hassasiyeti ve halktan yana yönetim anlayışını çok iyi bilmektedir.
Ona sahip çıkmak; yalnızca bir kişiye değil, Eskişehir’in birikimine, ortak hafızasına ve kamusal değerlerine sahip çıkmaktır.
Yılmaz Büyükerşen yalnız değildir.
Eskişehir, kendisini bugünlere taşıyan emeği unutmaz, vefasızlık etmez.
Bu kentin onuruna, kazanımlarına ve mimarına sahip çıkmak; bizim için bir tercih değil, bir vefa borcudur”
Arslan: Büyükerşen yalnız değildir
CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Eskişehir eski Büyükşehir Belediye. Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile ilgili yaptığı açıklamada, “ Daha önce yargılamaya konu olmuş ve beraatle sonuçlanmış bir dosya kapsamında yürütülen yargı sürecinde, bugün savcılık makamınca esasa ilişkin mütalaa açıklanmıştır. Bu gelişme, Eskişehir’e ömrünü adamış bir isme yönelik dayanışma ve sahiplenme duygusunu daha da büyütmüştür” dedi.
Muhabir: Fatih Arduç
Yorumlar





