Gazete patronlarından Ünlüce’ye ziyaret Gazete patronlarından Ünlüce’ye ziyaret

Medyascope’da yayınlanan programa katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, şehirde hayata geçireceği projeleri anlattı. 

Soru üzerine Eskişehir’in çevre yolu sorununa değinen Ünlüce, AK Parti Eskişehir milletvekillerinin çevre yolu sorununu Ankara’da yeterince gündeme getirmediklerini ifade etti.

Gazeteci Göksel Göksu'nun sorularını cevaplayan Ünlüce “Bir kere onların Eskişehir’in bu sorununu çözmemeleri de kabul edilemez. Bence çok yüksek sesle söylemeleri lazım Ankara’da” diye konuştu. 

Ayşe Ünlüce şu ifadeleri kullandı;

“Eskişehir dışında olanlar bile Eskişehir’in çevre yolu olmadığını biliyorlar. Bizim Ulaşım Daire Başkanlığı’nın şöyle bir iddiası var; Çevre yolu olmayan tek şehir Eskişehir. Geliş gidiş güzergahlarında şehirlerin bir çevre yolu olur. Bizim çevre yolu dediğimiz şehrin içinden geçiyor. Artık şehrin içi yolu olmuş. Mutlaka onun şehrin dışına taşınması lazım. Ne yazık ki bugüne kadar bununla ilgili pek çok proje olmasına rağmen bugüne kadar hayata geçmedi. Ve geçmeyeceği de artık ortada. Neden? Bu sene yatırım programına bile almadılar. Şundan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum; ÇED süresi geçti, rapor beş yıl geçerlidir. O sürede başlayamadılar. Bu bir sebep olabilir diye düşünüyorum”

“Yüksek sözlerle söylemeleri lazım Ankara’da”

“İkincisi; Eskişehir’i cezalandırıyor olabilirler diye düşünüyorum. Çok öyle düşünmek istemiyorum. Üçüncüsü de; Hakikaten artık para kaynakları çok sıkıntılı ve artık büyük otoyollar gibi projelere ayıracak paraları yok diye düşünüyorum. Ama yeni duyduk İzmir hızlı treni ile ilgili de çalışmaya başlıyorlar. Demek ki istedikleri yere de bu bütçeyi ayırabiliyorlarmış. Bu konuda iktidar milletvekillerimiz de var bizim. Bir kere onların Eskişehir’in bu sorununu çözmemeleri de kabul edilemez. Bence çok yüksek sesle söylemeleri lazım Ankara’da, ‘Eskişehir’in böyle ciddi bir sorunu var’ diye”

“Kuşak yollar için çalışmalara başlıyoruz” 

“Biz bunu her ortamda söylüyoruz. Milletvekillerimiz söylüyor, daha önceki belediye başkanımız Yılmaz Büyükerşen bunu hep dile getirdi, ilçe belediye başkanlarımız dile getirdi. Eskişehir’de çevre yolu sorununu bilmeyen yok. Hep talep edilir. Ama ne yazık ki bugüne kadar çözülmedi. Bu önemli bir sorun. Bu sorunu çözmek için biz kuzeyden ve güneyden dolanan kuşak yollar yapmak istiyoruz. Onunla ilgili de çalışmalara başlıyoruz”

“Eskişehir’i bu kaderle baş başa bırakamayız”

“Bunlar çok ciddi bütçe isteyen projeler. Belediye bütçesinden yararlanacağız. Ben şuna üzülüyorum; Bunlar karayollarının, Ulaştırma Bakanlığı’nın büyük bütçelerle yaptığı işler. Bunu yapmamış olmaları ve belediyelerin küçük bütçelerle bunu yapmaya zorlanmaları da gerçekten çok kabul edilemez bir durum. Ama şehri de bu kaderle baş başa bırakamayız. Biz de elimizden geldiği kadar bütçenin yettiği oranda bu sorunu çözmeye çalışacağız”

Muhabir: Beste Temel