“Bütçe artıyor, yatırımlar düşüyor”
Odunpazarı Belediyesi’nin 7 milyar 250 milyon liralık bütçesini değerlendiren AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Kemal Bandırma, bütçedeki artışın hizmet ve yatırımlara aynı şekilde yansımadığını öne sürdü.
Vergilerin ve bütçenin artırılmasına rağmen yatırım hedeflerinin düşürüldüğünü ifade eden Bandırma, yıl sonunda hedeflerin tutturulduğunun açıklanmasını da eleştirdi.
Mevcut bütçe yaklaşımının vatandaşlara sunulan hizmetlerin azalmasına yol açabileceğini savunan Bandırma, belediyenin son üç yılda yeterli hizmet üretmediğini iddia etti.
Bandırma, bazı belediye açılışlarının hayırseverlerin gerçekleştirdiği yatırımlar üzerinden yapıldığını ileri sürerek, bütçenin büyüklüğüne rağmen sahada yeterli yatırım göremediklerini söyledi.
Taşınmaz satışlarına tepki gösterdi
Belediyenin taşınmaz satışlarına da değinen Bandırma, Odunpazarı Belediyesi’nin çok sayıda değerli taşınmazını elden çıkardığını belirtti. Satış listelerinde önceki yıllara ait taşınmaz kayıtlarının yeniden kullanıldığına ilişkin eleştirileri de gündeme getiren Bandırma, satışlardan elde edilen kaynakların hizmete dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.
Bandırma, belediyenin taşınmazlarını satmasına rağmen karşılığında yeterli hizmet üretmediğini savunarak, büyük yatırım projelerinin iptal edilmesini ve ödeneklerin kullanılmamasını da eleştirdi.
Bütçenin yaklaşık yarısının yatırım destek programı ve program dışı giderler kapsamında gösterildiğini belirten Bandırma, bu kalemlere ilişkin hedef ve göstergelerin yeterince açık olmadığını öne sürdü.
“Personel sayısı arttı, hizmette artış göremiyoruz”
Belediyenin personel sayısına da dikkat çeken Bandırma, altı aylık dönemde 107 personelin işe alındığını ifade etti. Personel sayısındaki artışın hizmetlere nasıl yansıdığının sorgulanması gerektiğini belirten Bandırma, çalışan sayısındaki artışa paralel bir hizmet artışı göremediklerini savundu.
Afetlere ayrılan bütçenin binde bir seviyesinde olduğunu dile getiren Bandırma, özellikle kentsel dönüşüm ihtiyacının giderek daha fazla gündeme geldiği Odunpazarı’nda afetlere ayrılan kaynağın yetersiz olduğunu ileri sürdü.
“Eskişehir’in en büyük sorunlarından biri otopark”
Eskişehir’deki otopark sorununa da değinen Bandırma, kent merkezinde yaşanan trafik sıkışıklığının temel nedenlerinden birinin otopark yetersizliği olduğunu söyledi.
Bazı caddelerin yeterli otopark bulunmaması nedeniyle iki gidiş ve iki geliş düzeninde kullanılamadığını savunan Bandırma, sorunun yalnızca son beş veya on yılın değil, daha uzun bir dönemin problemi olduğunu ifade etti.
Bandırma, Eskişehir’de son 10 ve 25 yılda otopark alanında yeterli yatırım yapılıp yapılmadığının sorgulanması gerektiğini belirterek, sorunun uzun süredir devam ettiğini ve kalıcı çözümler üretilmediğini öne sürdü.
Bozuk yollar ve altyapı sorunlarına dikkat çekti
Son yağışların ardından özellikle Emek ve Büyükdere mahallelerinde yaşanan yol sorunlarına da değinen Bandırma, belediyelerin gerçekleştirdiği kazı ve altyapı çalışmalarının ardından yol düzenlemelerinin yeterince yapılmadığını iddia etti.
Sonbahar ve kış aylarına girilirken yol çalışmalarının tamamlanması gerektiğini belirten Bandırma, yağışlarla birlikte yolların çukurlarla dolduğunu ve bazı bölgelerde su baskınları yaşandığını söyledi.
Altyapı sorunlarının uzun süredir devam ettiğini savunan Bandırma, Ertaş Caddesi çevresinde yağışların ardından su birikintileri oluştuğunu, yakındaki binaların bodrum katlarına ve temellerine su girdiğini öne sürdü.
Belediyelerin çalışmalarını eleştiren Bandırma, gerekli altyapı ve yol düzenlemelerinin zamanında yapılmamasının vatandaşların mağduriyetini artırdığını ifade etti.





