Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Sivrihisar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Arslan ile dernek yönetimini makamında konuk etti. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, güncel gelişmelerin yanı sıra Sivrihisar’a ilişkin görüş, öneri ve beklentiler ele alındı.
Ziyarette; derneklerin toplumsal dayanışmayı güçlendiren, hemşerilik bağlarını canlı tutan ve kentlerin geleceğine katkı sunan önemli yapılar olduğu vurgulandı. Sivrihisar’ın tarihî, kültürel ve sosyal birikimi üzerine fikir alışverişinde bulunulurken, yerel değerlerin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine dikkat çekildi.
Başkan Ataç, “Birlikte düşünüp birlikte üretmeliyiz”
Başkan Ataç, kentlerin ancak birlikte düşünerek ve birlikte üreterek güç kazanacağını ifade ederek, “Biz, her fırsatta hemşerilerimizle, derneklerimizle ve kentin tüm dinamikleriyle bir araya gelmeye büyük önem veriyoruz. Çünkü toplumun her kesiminin sözüne kulak veren, ortak akla inanan bir anlayış; kentlere de ülkemize de güç katar. Nazik ziyaretleri için Sayın İsmail Arslan’a ve değerli yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Başkan Ataç “Sivil toplum kentlerin vicdanıdır”
Başkan Ataç, sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamında üstlendiği sorumluluğun büyük olduğunu belirterek, “Sivil toplum örgütleri kentlerin vicdanıdır, hafızasıdır, sesidir. İnsanların taleplerini, sorunlarını ve umutlarını ortak bir zeminde buluştururlar. Sivrihisar, Eskişehir’in yalnızca tarihî ve kültürel zenginliği değildir; emeğiyle, üretimiyle, dayanışmasıyla kentimizin hayatına güç veren çok kıymetli bir değerdir. Sivrihisarlı hemşerilerimiz, Eskişehir’in sosyal yaşamından ticaretine, kültüründen çalışma hayatına kadar her alanda alın terleriyle, birikimleriyle ve memleket sevgileriyle varlık gösteriyor. Sivrihisar’ın taşıdığı köklü kültür, Eskişehir’in ortak hafızasını ve zenginliğini büyütüyor. Bizim için önemli olan; bu güçlü bağı korumak, hemşerilerimizin sesine kulak vermek ve kentimizin bütün değerlerini ortak akılla geleceğe taşımaktır. Çünkü Eskişehir, farklılıklarını zenginlik olarak gören; dayanışmayla büyüyen, birlikte güçlü olan bir kenttir.” dedi.
Dernek Başkanı İsmail Arslan ise Başkan Ataç’a misafirperverliği ve Sivrihisar’a ilişkin değerlendirmeleri için teşekkür etti. Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin paylaşılmasının ardından sona erdi.





