Gazeteciler; doğruyu yazmak, sorgulamak ve denetlemek için büyük bir sorumluluk üstlenirler. Bu sorumluluk, kamuoyunun haber alma hakkını korumakla kalmaz; adalet ve özgür düşünceyi güçlendirir. Ancak bu onurlu görev, her zaman kolay olmaz. Gazeteciler; siyasi baskılar, hukuki zorluklar, ekonomik kısıtlamalar ve iş güvencesi eksikliği gibi engellerle mücadele ederler.

Yerel basın bu mücadelenin merkezindedir. Eskişehir’in yerel gazetecileri, şehrimizin gündemini, sorunlarını ve başarılarını doğrudan vatandaşla buluşturan bir köprü vazifesi görürler. Eskişehir basını, köklü geleneği ve yorulmaz meslek ahlakıyla Anadolu basınının değerli temsilcilerindendir.

Halkın haber alma hakkını savunmak, demokratik toplumun ayrılmaz bir parçasıdır. Basın özgürlüğü; saygı, adalet ve demokrasi ilkeleriyle ancak güçlü kalır. Bu ilkeler için emek harcayan yerel ve ulusal tüm gazetecilerin mücadelesi takdire değerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, görevlerini onurla sürdüren tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; basın özgürlüğü, adil çalışma koşulları ve demokratik hakların güçlenmesi mücadelesinde yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurguluyorum.

Kaynak: Bülten