Başkan Ünlüce mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Engellerin olmadığı eşit bir yaşamın ilk şartı, zihin ve kalplerdeki ön yargıları kırmaktır. Bu yönüyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü toplumsal farkındalığın artması adına çok anlamlı bir gün.
Bu özel gün toplumumuza, engelli bireylerin karşılarına çıkan zorlukları aşma cesaretini, umutlarını ve başarılarını hatırlatır.
Bir ülkenin demokratik, çağdaş ve gelişmiş sayılmasında en önemli gösterge engelli vatandaşlarına verdiği değerle ölçülür. Büyükşehir Belediyesi olarak, her projemizi bu bilinçle hayata geçiriyoruz.
Daha erişilebilir, daha kapsayıcı ve daha adil bir kent yaşamını inşa etmek en büyük görevimiz. Bu bağlamda engelli vatandaşlarımızın toplum yaşamı ve şehir ile bütünleşmelerini sağlayıcı düzenlemeler, sosyal belediyecilik anlayışımızın temelini oluşturuyor. Çünkü bir insanın hayatına dokunmanın, bir yüreği umutla doldurmanın değerini biliyoruz.
Engelsiz Eskişehir hedefiyle engelli bireylerimizin ve ailelerinin refahı, mutluluğu için tüm birimlerimizle bir gün değil her gün yanlarında olduğumuzu vurgulamak istiyorum.
Unutmayalım ki, bir insanın potansiyeli, onun hayalleri ve çabasıyla şekillenir. Sevgi ve dayanışma varsa engel yoktur.
3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, toplumsal farkındalığın artmasını diliyor;
Engel tanımayan tüm cesur bireylere ve fedakâr ailelerine sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.”





