İnce yufkadan yapılan ve ağızda dağılan dokusu ve eşsiz lezzetiyle her damak zevkine hitap eden Boşnak böreğini kendine özgü kılan en önemli özelliği yufkasının her şeyden daha ince olmasıdır. 

İnce ince açılan yufka ile yapılan bu börek yendiğinde ağızda bırakan tadıyla Boşnak böreği olduğunu hissettirir.

Kastamonu Tiridi nedir? Kastamonu Tiridi nedir?

Böreğinin klasik iç harcı kıyma ve soğandan oluşur. Dilerseniz peynir, ıspanak veya patates gibi farklı iç harçlar da kullanabilirsiniz. Fırında veya tavada pişirilebilir. Fırında pişirilen börek daha çıtır ve lezzetli olurken, tavada pişirilen börek daha yumuşak ve sulu olur.

Boşnak böreği Balkan ülkelerinde ve Türkiye'de birçok restoranda ve fırında bulunmaktadır. Evde de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi