31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından TBB’nin yeni başkan, başkanvekili ve 14 kişiden oluşan encümen üyeleri için seçimler yapıldı. CHP'nin adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 515 oy alarak Türkiye Belediyeler Birliği’nin yeni başkanı olurken, AK Parti’nin adayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise 250 oy aldı. 

Meclis Başkanvekili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Meclis 2’nci Başkanvekili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, asil katip üyeliklerine Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, yedek katip üyeliklerine ise Haymana Belediye Başkanı Levent Koç ve Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün seçildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de liste başı olarak yer aldığı 14 kişilik Türkiye Belediyeler Birliği Encümen seçiminde üyeliğe seçildi.

Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Ayşe Ünlüce’nin TBB’de encümen üyeliğine seçilmesini tebrik etti. Büyükerşen “Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nu ve TBB Encümen Üyesi seçilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce’yi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi. 

Ünlüce Detay-1

Muhabir: Beste Temel