Orada bir tartışma oldu

Eskişehirspor ile ilgili kentte yaşanan gelişmeleri değerlendiren Candemir, “Üç belediye başkanımızın çağrısıyla bir toplantı yapıldı. Biz de toplantıya davetliydik, katıldık, orada bir tartışma ortamı oldu, ortaya bir şey konmamıştı zaten. Onun sonucunda bir İstişare Heyeti belirlendi. Sonrasında da Ulaş Beyin Başkanlığı konusunda hemfikir olduklarını söylediler ama bununla ilgili bir detay açıklama yok”

Bir proje ortaya konmadı

Candemir şöyle devam etti, “Bizim başından beri söylediğimiz şey belli, Eskişehir’deki tüm siyasi parti il başkanlarını, milletvekillerini, yetkili isimleri çağırıp da bir toplantı yapıyorsanız orada bir proje ortaya koymanız lazım. Hatta o toplantıda da ‘Bizi çağırdığınıza göre kafanızda bir şey olması lazım’ denildi. Ama siz bizi çağıyorsunuz, ‘Siz konuşun biz dinleyelim’ diyorsunuz” 

Eskişehir’de kimse kendi imkanları ile Eskişehirspor kulübünü ayağa kaldıramaz

Candemir Eskişehirspor’un kurtuluş reçetesi ile ilgili olarak, “Reçete gayet basit, seçim döneminde de dile getirildi, Eskişehir’de kimse kalkıp da kendi imkanları ile Eskişehirspor kulübünü ayağa kaldıramaz. Kısa, orta ve uzun vade plan yapmak gerekli. Kısa vadede yapılacak şey, herkesin üzerinde mutabık kalacağı, Eskişehirspor’u şampiyonluğa oynatabilecek bir yönetim oluşturabilmek. Bu yönetime belediyeler, kimler ne kadar destek verecekse bunlar açıklanmalı. O yönetim şampiyonluğa oynayacak bir takım kurmalı, üçüncü aşamada da Eskişehirspor’un borçlarının kapatılabilmesi için neler yapılabilir bunlar olmalı. Şu an beklentimiz şu, belediyeler tabi ki Eskişehirspor’a sahip çıkmalı, Eskişehir’in en önemli markası olan Eskişehirspor’a sahip çıkıyorlar, bundan dolayı da kimse belediye başkanlarını suçlayamaz. Göreceğiz, yıllarca suçlandık, ‘Eskişehirspor AK Parti’nin arka bahçesi oldu’ diye suçlandık, buyurun top sizde, belediyeleri de siz aldınız, taahhütleriniz de var Eskişehirspor’u Süper Lig'e çıkartacağız diye, biz de elimizden gelen desteği veriyoruz. Oradaki toplantıda Nebi Bey de gerekli desteği vereceğini açıkladı, hepimiz her türlü desteği veririz ama işin asıl sahibi yerel yönetimlerdir, önce taşın altına onlar elini koyacak” şeklinde konuştu. 

Candemir, ‘Ulaş Entok doğru bir isim mi sizce’ sorusuna ise, “Arkadaşlar karar vermişler, demek ki doğru bulmuşlar, yaşayarak göreceğiz” yanıtını verdi.

Kaynak: Haber Merkezi