CHP'de, yerel seçim sürecinde parti disiplinine aykırı hareket eden, rakip adaylara destek veren üyelere yönelik disiplin süreci başlatılmıştı. CHP Genel Merkezi; il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazı ile 31 Mart seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışan üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını bildirmişti. 

Rektör Kamil Çolak’tan 19 Mayıs mesajı Rektör Kamil Çolak’tan 19 Mayıs mesajı

İsimlere vakıf değilim

Konuyla ilgili gelişmeleri anlatan Yalaz, “Başkanlar ve adaylar kendileri verdiler dilekçelerini, genel merkeze gönderdiler. Herhangi bir dönüş yapılmadı şimdiye kadar. Dilekçeleri kendileri gönderdikleri için, isimlere de vakıf değilim” diye konuştu. 

Genel merkez bu konuyla örgütleri uğraştırmak istemiyor 

Sürecin ne zaman tamamlanacağı ile ilgili sorularımızı da yanıtlayan Yalaz, “Herkes dilekçelerini verdi, disiplin soruşturması makul sürede tamamlanır, onun için bağlayıcı bir süre yok. Adaylar dilekçelerini kendileri verdiği için bir sayı bilgimiz de yok, genel merkez örgütleri uğraştırmak istemiyor bu konuyla” 

Kararı Yüksek Disiplin Kurulu verecek

İl başkanlarının sürece dahil olup olmayacağı ile ilgili ise Yalaz, “Belki ifadeleri, beyanlarını bize aldırabilirler. Ama kararı Yüksek Disiplin Kurulu genel merkezimiz verecek. Ancak bununla ilgili bize bir yazı gelmedi. Şu an süreç bütün adaylar, seçilmiş ya da seçilmemiş ve genel merkez arasında ilerliyor”

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı