CHP Genel Merkezi tarafından il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderilen yazı ile 31 Mart seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışan üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin süreci başlatılmıştı. CHP MYK’nın, 31 Mart yerel seçimleri kampanya döneminde parti aleyhine faaliyet yürütenler hakkında iletilen şikayet dosyalarıyla ilgili çalışmaları ele aldığı öğrenildi.

Disiplin süreci devam ediyor

Eskişehir’deki gelişmeleri değerlendiren Yalaz, “Bu süreç genel merkez aracılığıyla yapılıyor ve süreç de devam ediyor. Bu konuda bazı suçlamalar söz konusu, bu suçlamalarla ilgili deliller, ispatlı olan bu şekilde itham edilen eylemleri yaptığı yönünde genel merkeze somut şekilde kanaat oluşturacak kişilerle ilgili tüzüğümüz gereği parti anlayışımız gereği, gereği yapılacaktır. Bu bir süreçtir, farklı bir adaya parti üyesi olmakla birlikte çalıştığı iddia olunan kişilerin bu eylemleri de ispat olunursa bununla ilgili ne yapılacağı da tüzüğümüzde açıktır” diye konuştu. 

Odunpazarı’ndan dört isim…

Bu isimlerin kimler olduğu konusundaki soruya Yalaz, “Odunpazarı’ndan şikayet edilen dört kişi olduğunu biliyorum. Bu isimler de Erman Gölet, Ayhan Kavas, Ertan Koşarsoy ve Egemen Yağcıoğlu olduğu yönünde bilgiye sahibim. Bu isimlerin sadece şikayet edildiklerini biliyoruz. Adaylar ve ilçe yönetimlerinden bu isimlerle ilgili yazı gitti” cevabını verdi.

Kaynak: Haber Merkezi