CHP’li Gökan Zeybek ve Seyit Torun, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce hakkında soruşturma izni istenmesine sert tepki gösterdi. CHP, talebin siyasi olduğunu savunarak bunun bir yıpratma ve karalama girişimi olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Ünlüce’ye destek mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Eskişehir halkının onurlu oylarıyla göreve gelen Ayşe Ünlüce Başkanımızı karalama kampanyalarına asla izin vermeyiz. AK Parti İl Başkanının talebiyle soruşturma izni istenmesi, bu utanç düzeninin nasıl işlediğini halkımıza bir kez daha göstermiştir. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yenildiniz, önümüzdeki ilk genel seçimde de yenileceksiniz. Kirli algılar değil, halkın vicdanı son sözü söyleyecek”

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye destek mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Hukukun yerini keyfi kararların aldığı, iftira ve algının gerçeğin önüne geçtiği bu düzende şimdi de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce hedefte. AKP İl Başkanı’nın talebiyle soruşturma izni istenmesi, adalet arayışı değil; açık bir siyasi yıpratma girişimidir. Tarife merak edenler gelsin Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne baksın”

Kaynak: Haber Merkezi