Gerçekleşen ziyarette demokrat kimlikle ön planda olmaya çalıştıklarını söyleyen ve Eskişehir kamuoyundaki son durumu değerlendiren adaylar Eskişehirlilerden gelen tepkilerin olumlu olduğunu, büyük teveccüh gördüklerini belirtti. Adaylar seçim sonuçlarında beklenmedik sürpriz gelişmelerin yaşanabileceğini dile getirdi. 

Eskişehirli çocuklar Ata’nın huzurunda Eskişehirli çocuklar Ata’nın huzurunda

“Çifteler’de sürpriz bekliyoruz”

DEVA Eskişehir İl Başkanı Resul Ertürk ziyaretteki konuşmasında, “Halkın tercihindeki yerimizi görmek istiyoruz. Diğer türlü soyut kalıyor. Genel Seçimlere girmediğimiz için onun sancısını çekiyoruz. Her ne kadar bizi 15 vekil kazandınız diye eleştirseler de işin aslı parti seçim döneminde reklamını yapabiliyormuş. Parti üyelerini seçim döneminde daha iyi çalıştırabiliyormuş bunu görüyoruz. Genel başkanımızın dürüst ve istikrarlı tavrını biz de Eskişehir’de devam ettirmek istiyoruz. İşimiz kolay değil karşımızdaki rakiplerin korkunç bütçeleri var. Biz de farklı noktalara dokunmaya çalışıyoruz. Vatandaşın derdinin ekonomi olduğunu görüyoruz. Tüm Türkiye’yi kucaklamak isteyen bir partiyiz. Ancak Türkiye’de tüm demokratları partimize bekliyoruz. Bizlerde demokrat kimlikle ön planda olmaya çalışıyoruz. Demokratlığın vatandaşımızda çok karşılık bulup bulamayacağını zaman gösterecek. Ülkenin kurtuluşunun da demokrat bir duruşla mümkün olduğunu düşünüyoruz. Taraftarlıktan uzaklaşmak gerek. Siyaset ancak bu zeminde olumlu meyveler verebilir. 73 ilde belediye başkan adayımız var, 576 ilçede de adaylarımız var. En büyük seçimimiz bu seçim. İşimiz kolay değil zor ancak bir hareketlilik kazandırdığımızı düşünüyoruz. Büyükşehir, iki merkez ve beş de kırsalda adaylarımız var. Çifteler’de bir sürpriz olabilir. Çok olumlu tepkiler alıyoruz. 40 yıllık bir esnaf kendisini ispatlamış birisi” dedi. 

“Hem iyi hem de temiz yaparız”

Belediyeciliğin vizyon gerektirdiğini dile getiren DEVA Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Çelik Erimez, “Bir teveccüh var. Genç ve sosyal bir ekibiz. Bu oya dönüşür mü dönüşmez mi göreceğiz. Siyasi olarak genç bir ekibiz. Bir ses getirelim, eksiklikleri söyleyelim. Masa başında oturup proje üretmek çok kolay. Asıl proje halkın arasına karışınca çıkıyor. Yapılacak o kadar basit ve çok fazla şey var ki maalesef göz ardı edilmiş. Halkın derdi proje değil. Birileri bize dokunsun, derdimiz varı hissettirmek istiyor. Ekonominin en sıkıntılı olduğu zamanda çok daha önde olmamız lazım. Ekonominin başlangıç sorunu adalet ve hukukla ilgili sıkıntılar olduğunu düşünüyoruz. Halka bunu anlatmamız lazım. Burada da bizim eksikliğimizi gidermemiz lazım. Bir grubu düşmanlaştırıp, arkada bir grubu toplamak daha kolay. Belediyecilik hizmette rekabet etmektir. Mevcut kaynağı üretmek ve üretilen ile şehir için ne lazımsa onu yapmak. Bunu diğerlerinden daha iyi yapacağımızı iddia ettiğimiz için buradayız. ‘Hem iyi hem de temiz yaparız’ diyoruz çalışma prensibimiz bu. Belediyecilik vizyon gerektirir. Trafik, su, ulaşım bunların hepsi çözülür. Aylık minimum 1 buçuk 2 metreküp ücretsiz suya erişim hakkı olduğunu düşünüyorum. Sonra da katmalı fiyatla artan şekilde olması gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir söylemde olanı görmedim. Giderek vitesi yükselttiğimizi görüyorum halkta ne kadar karşılık bulacağını birlikte göreceğiz” diye konuştu. 

“Bizi sevmeyen yoktur”

Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Yunus Korkmaz ise, “Bizim bu seçimdeki asıl hedefimiz kendi oy oranımızı görmek. Her ilde her ilçede kendi adaylarımızla girmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin her yerinde kendi logomuzu görmek istiyoruz. Halkın bizi ne kadar tercih ettiği görmek istiyoruz. Proje lansmanımızda bütün projelerimizi açıklayacağız. Özelikle Doğu oyları üzerinde etkili olabileceğimi düşünüyorum. Odunpazarı’nda 4-5 tane Doğulu köyle var. Hemşehrilerim sahip çıkıyor. Bizi sevmeyen yoktur” ifadelerini kullandı. 

“AK Partili seçmenden olumlu geri dönüşler alıyoruz”

AK Partili seçmenden sıcak bir ilgi gördüklerini söyleyen Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkarayanık da “Sahalarda, halkın içinde çalışıyoruz. Mevcut ekonomiden dolayı Ali Babacan’a çok büyük sempati var. Babacan ile ilgili ‘ülke yönetiminde kesinlikle olmalı, bu ülkenin ekonomisini yönetmeli’ diye çok fazla olumlu tepki alıyoruz. AK Partili seçmen ekonomiden dolayı tepkili ve sandığa gitmeyecek kesim var. Kendi bölgemde bizzat gördüğüm durum AK Partili seçmenden çok olumlu geri dönüş alıyoruz. AK Partili seçmenden destek alacağımızı düşünüyorum. DEVA Partisi’nde olmaktan dolayı en ufak bir şüphem yok. Sandığa gitmeyecek kişileri ikna ediyorum” dedi. 

DEVA Partisi Eskişehir İl Başkanı Resul Ertürk, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Çelik Erimez, Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Yunus Korkmaz ve Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkarayanık nazik misafirperverlikleri adına Şehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve HaberTime Medya Grup Başkanı Murat Keskin’e teşekkür ederken Keskin de adaylara çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak: Haber Merkezi