Düden Şelalesi'nin en önemli özelliği, Antalya'nın kalbinde ve şehir merkezine sadece 10 kilometre uzaklıkta yer almasıdır. Bu sayede doğayla iç içe bir deneyim yaşamak isteyenler için kolayca erişilebilir bir konumdadır. Şelaleye ulaşım oldukça kolaydır ve özel araç, toplu taşıma veya taksi ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Düden Şelalesi'ni ziyaret edenler sadece şelalenin manzarasının keyfini çıkarmakla kalmazlar. Düden Şelalesi'nde tekne turlarına katılabilir ve şelalenin altındaki mağaraya girebilir veya falezlerde yürüyüş yapabilirsiniz. Ayrıca etraftaki parklarda piknik yapabilir, bisiklete binebilir veya doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz.

Düden Şelalesi'nin tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. Antik çağlardan beri bilinen bu şelale, birçok efsaneye ve hikayeye konu olmuştur. Romalılar döneminde "Katrektes" olarak bilinen şelale, birçok önemli şahsiyet tarafından da ziyaret edilmiştir.
Bu nedenle o büyülü görüntüyü en az bir kez de olsa ziyaretiniz sırasında görmenizi öneririz. 

Düden Şelalesi yapay mı doğal mı? 

Dünyaca ünlü Düden Şelalesi’nin son yıllarda yaşanan iklim kriziyle birlikte suyunun azalması sebebiyle belediye tarafından bir destek hattı oluşturulmuş ve suyun akışı bu şekilde sağlandığı söylenmektedir. Ancak akan su yine dağlardaki sudur. Tek farkı yeterince fazla olmaması sebebiyle ivme kazanamaması ve akamayışıdır. Buna elbette şaşırmamak gerekir nitekim Dünya artık çok yorgun. Ve biz her geçen gün ağırlaşıyoruz… Bu nedenle de geleneksel hale gelmiş Düden ziyaretlerinin aksamaması için de belediye böyle bir çözüm üretmiştir.

Sonuç olarak evet Düden Şelalesi artık yapaydır fakat bu sonuna kadar yapay olacağı anlamına da gelmemektedir.

Kaynak: Haber Merkezi