Türkiye’nin gündeminde dört sene seçim yok

Erken genel seçim söylentileri ile ilgili konuşan Candemir, “Erken genel seçim, böyle bir şey yok. 6 senede 4 tane seçim yaptık, herkes yoruldu. Vatandaş da yoruldu. Türkiye biran önce kendi gündemine dönüp yaşanan problemlere çözüm yollarıyla alakalı çalışmalarına hızla devam etmeli. Şu anda böyle bir şey gündemde yok. 4 sene boyunca olağanüstü bir durum olmazsa herhangi bir seçim yok. Türkiye’nin gündeminde dört sene boyunca seçim yok” dedi. 

Seçimde görürüz

Son yerel seçim sonuçlarına göre CHP’li yöneticilerin, ‘ilk seçimde iltidar olacağız’ söylemlerini değerlendiren Candemir, “Seçimde görürüz. Sonuçta vatandaş neyi takdir ederse o. Yerel seçimle genel seçimi birbirinden ayırmak lazım. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan seçimlere baktığımızda da ikisinin birbiri ile çok da ilişkili olmadığı defalarca ispatlanmıştır” 

Seçimler bitti problemlere odaklanılmalı

Seçimleri bırakıp gerçek gündeme dönülmesi gerektiğini ifade eden Candemir, “Seçimlerden vatandaş da yoruldu, sanayici de esnaf da siyasetçi de herkes yoruldu aslında. Türkiye artık gerçek gündemine dönmeli, seçimler bitti. Problemlere odaklanılmalı. Önümüzde vatandaşı ilgilendiren hem ulusal hem uluslararası problemler var, bunlara yoğunlaşılmalı” 

Yalaz: Atatürk’ün açtığı yolda yürümeye devam ediyoruz Yalaz: Atatürk’ün açtığı yolda yürümeye devam ediyoruz

Emeklilerin ekonomik durumu ile ilgili konuşan Candemir, “Son beş yılda yaşanan pandemi, Maraş depremi gibi olaylardan dolayı, yüksek enflasyon sıkıntısı da var ve başta emeklilerimiz olmak üzere geçinmekte sıkıntı yaşıyorlar. İnşallah bütçe imkanlarına göre gerekli iyileştirmelerin yapılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Eskişehir’in sorunlar yumağına döndüğünü ifade eden Candemir, buna rağmen Cumhur İttfakı’nın Eskişehir’de neden seçim kaybettiği ile ilgli olarak, “Yerel ile alakalı değil, genelde yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı yaşanan bir durumdu. Yoksa biz on  güne kadar yaptığımız tüm anketlerde Cumhur İttifakı olarak oldukça iyi durumdaydık. Son on gün içerisinde özellikle de emekli vatandaşlarımız , haklı olarak da beklentilerinin karşılanamaması nedeniyle, zaten son günlerde bu netleşmişti, bunu görebiliyorduk anketlerde de. Yerelden ziyade genelde yaşanan ekonomik problemler seçimin rengini değiştirdi. Son on günlük anketlerde iş tersine dönmeye başlamıştı, biz düşmeye başlamıştık. Bunu Sayın büyükşehir adayımız da gördü, AK Parti, biz hepimiz gördük, yapacak bir şeyimiz de yoktu çünkü problem yerel ile alakalı değil, yaşanan genel ekonomik sıkıntılarla alakalı ön plana çıkmıştı, yapacak bir şeyimiz yoktu”

Kaynak: Haber Merkezi