Kurucu Başkan Ahmet Eryürük öncülüğünde faaliyetlerine başlayan federasyon, yalnızca Emirdağlılara değil, Eskişehir’de yaşayan tüm vatandaşlara hitap eden kapsayıcı bir anlayışla hareket edeceğini açıkladı.

Federasyon yönetimi, özellikle yurt dışında yaşayan Emirdağlılarla güçlü bağlar kurarak uluslararası ölçekte dayanışma ağı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

“Emirdağ’dan Eskişehir’e, Eskişehir’den dünyaya bir köprü”

Federasyon tarafından yapılan açıklamada, eğitimden sağlığa, kültürel etkinliklerden sosyal yardımlaşmaya kadar birçok alanda aktif çalışmalar yürütüleceği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Milli birlik ve beraberlik ruhuyla, Eskişehir’in huzuruna ve refahına katkı sağlayacak projelerde yer alacağız. Akademik çalışmalar, burs destekleri, sosyal tesis projeleri ve kültürel faaliyetlerle toplumun her kesimine dokunmayı amaçlıyoruz.”

Federasyon ayrıca, Türkiye’de ve yurt dışında yaşayan Emirdağlılar arasında güçlü bir iletişim ağı kurarak kültürel bağların korunmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını hedefliyor.

Beş dernek güçlerini birleştirdi

“Emirdağ ve Çevre Dernekleri Federasyonu”, bölgenin köklü sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle kuruldu. Federasyonun kurucu üyeleri şu derneklerden oluşuyor:

  • Avrupa Birliği Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği
  • Ümraniye ve Çevresi Köyleri Derneği
  • Yunaklılar Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
  • Emirdağ Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
  • Buzlucalılar Derneği

Geçici yönetim kurulu açıklandı

Federasyonun geçici yönetim kurulu da kamuoyuyla paylaşıldı.

Buna göre;

Kurucu Başkan: Ahmet Eryürük

Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü: Dr. D. Figen Emeksiz Ayrancı

Sayman: Ali Zülfikar Eryürük

Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter: Faruk Tomak

Yurt Dışı İlişkiler ve Sosyal Sorumluluktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Sebahattin Tetik

Hukuk İşleri ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Ali İhsan Ergün

Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Ali Emrah Yıldız

Yönetim kurulunda ayrıca Nisa Aslan, Sadi Seda, Nurettin Pınarcı, Necdet Buruk, Ramazan Aalan, Ali Kılınç, Hacı Tevfik Yıldız, Ertuğrul Avcı ve Murat Yurtalan da yer aldı.

Yeni komisyonlar kurulacak

Federasyon bünyesinde ilerleyen süreçte; Eğitim, Burs ve Gençlik Komisyonu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Komisyonu, Kültür, Sanat ve Yayın Komisyonu, Dış İlişkiler ve Avrupa Çalışma Grubu, Ar-Ge ve Proje Geliştirme Komisyonu ile Basın ve Dijital İletişim Komisyonu gibi çeşitli yürütme kurullarının oluşturulacağı bildirildi.

Muhabir: Nilay Erdoğan