Tarihinde ilk kez bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmek zorunda kalan ve şampiyonluğun kaçması sonrasında mevcut yönetimin Erkan Koca başkanlığında aldığı kongre kararı sonrasında gözler yeni yönetime dönmüş durumda.

Siyah kırmızılı kulübün içinde bulunduğu borçlar nedeniyle yaşadığı sıkıntılara bir de sportif başarısızlık eklenince yönetimin aldığı genel kurul sonrasında Eskişehir’de ortak aday olarak belirlenen isim Ulaş Entok oldu.

Çalışmalar sona erdi

26 Mayıs tarihinde yapılması planlanan ancak çoğunluğun sağlanamadığı ve 26 delegenin haziruna attığı imza son yıllarda en düşük katılım olarak kayıtlara geçti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın önderliğinde gerçekleşen iki toplantı sonrasında çıkan ortak aday kararıyla Ulaş Entok yeni yönetimi oluşturması için bilgilendirdi. Başkan adayı Entok, ‘ortak aday’ olarak belirlenmesinin ardından  hızla çalışmalarına başladı.

Taraftar sabırlı olsun

Erkan Koca ile birlikte Eskişehirspor yönetiminde yer alan Ulaş Entok, geçmiş yönetimdeki arkadaşlarının da destek sunmasını beklediği 2 Haziran’da yapılacak olan genel kurula güçlü yönetim oluşturarak gelmesi bekleniyor. Öncelikli olarak kulübün içinde bulunduğu tabloyu pozitif hale getirmek istediklerini vurgulayan Entok, “Zorlu bir yola çıktık. Önümüzde iç ve dış engeller çok. Yeni bir yol yapamayacağımız için, önümüzdeki enkazı kaldıra kaldıra ilerleyeceğiz. Taraftarlarımız biraz daha sabırlı olmalıdır. Şehir kenetlenmelidir” dedi.

Yönetime girmeyin denmiş

Yıllardır Eskişehirspor’un her ligden düşerek son olarak Bölgesel Amatör Lige gelmesiyle birlikte ciddi borçların rakamsal olarak açıklanmasıyla birlikte Ulaş Entok ve yeni yönetimi bu zorlu süreci kendi lehlerine çevirmek için yoğun mesai harcayacaklar. Özellikle yönetim oluşturmada sıkıntılarla karşılaştıklarına işaret eden Ulaş Entok, “Yönetim için isimleri şimdiden açıklamak istemiyorum. Listeye almak istediğim ve ismi duyulan bazı arkadaşlarımı arayanlar, yönetime girme diye uyaranlar olmuş. İşimiz kolay değil. Zorlu yola çıktık” dedi.

Kaynak: Spor Servisi